20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Noskaidroti TOP darba devēji Latvijā 2012
Noskaidroti TOP darba devēji Latvijā 2012
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 8. februāris 2013, 13:31
Interneta personāla atlases kompānijas CV-Online Latvia 2013.gada janvārī veiktajā pētījumā, aptaujājot 3300 respondentus no visas Latvijas, noskaidroti TOP darba devēji 2012. gadā. TOP darba devēji apvieno sevī iekārojamākā un populārākā darba devēja statusu.


Pētījuma mērķis bija noskaidrot aizgājušā gada TOP darba devēju Latvijā, pie kura aptaujātie respondenti visvairāk vēlētos strādāt, kā arī apzināt līderus tajos biznesa sektoros, kurus pārstāvošie darba devēji bijuši visaktīvākie Latvijas darba tirgū 2012. gadā.

TOP darba devēji noskaidroti sešās kategorijās:
- TOP darba devējs 2012
- TOP darba devējs 2012 FINANŠU sektorā
- TOP darba devējs 2012 TIRDZNIECĪBAS sektorā
- TOP darba devējs 2012 RAŽOŠANAS sektorā
- TOP darba devējs 2012 IT un TELEKOMUNIKĀCIJU sektorā
- TOP darba devējs 2012 TRANSPORTA un LOĢISTIKAS sektorā

Par TOP darba devēju 2012 ir atzīta Latvenergo VAS, kuru spontāni kā pirmo iekārojamāko, kas nāk prātā, minēja 8% no visiem aptaujātajiem respondentiem. Uzņēmuma stabilititāte un atpazīstamība, labas karjeras izaugsmes iespējas un motivējoši darba nosacījumi ir galvenie iemesli vēlmei strādāt šajā uzņēmumā.

Atlasot un respondentu izvēlei izvirzot Latvijas lielos uzņēmumus, kuri atrodas TOP 500 pēc apgrozījuma noteiktos biznesa sektoros, par TOP darba devēju 2012 FINANŠU sektorā ar 32% respondentu balsu vairākumu kļuvusi Swedbank AS. Par TOP darba devēju 2012 TIRDZNIECĪBAS sektorā atzīta Statoil Fuel & Retail Latvia SIA ar kopumā 17% respondentu balsojumu. Par TOP darba devēju 2012 RAŽOŠANAS sektorā kļuvusi Grindeks AS ar 15% respondentu balsojumu. Ar 30% respondentu balsojumu par TOP darba devēju 2012 IT un TELEKOMUNIKĀCIJU sektorā atzīta Latvijas Mobilais Telefons SIA. Savukārt par TOP darba devēju 2012 TRANSPORTA un LOĢISTIKAS sektorā kļuvusi Air Baltic Corporation AS, ko minējuši 21% respondentu.

Starp iemesliem, kas vedina konkrētos uzņēmumus atzīt par iekārojamākiem nākotnes darba meklējumos, respondenti minējuši uzņēmuma stabilitāti un atpazīstamību (77%), uzņēmuma tēlu un reputāciju (48%), labas karjeras izaugsmes iespējas (44%), motivējošus darba nosacījumus (38%), kā arī uzņēmuma radīto iespaidu par inovatīvu un mūsdienīgu uzņēmumu (32%).

"Atalgojuma nozīme zaudē pozīcijas situācijā, kad valsts ekonomika palēnām atkopjas. Potenciāliem darba ņēmējiem par arvien izšķirošāku faktoru darba vietas izvēlē kļūst tādas vērtības kā uzņēmuma atpazīstamība, reputācija un karjeras izaugsmes iespējas. Latvijas darba tirgū šīs vērtības ir noteicošās it īpaši kvalificēto darba ņēmēju vidū," pētījumu komentē Aivis Brodiņš, CV-Online Latvia biznesa attīstības vadītājs.

LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: „Darbinieki ir uzņēmuma vērtība un resurss, kas spēj uzņēmumu celt un sniegt ieguldījumu tā attīstībā. Katra uzņēmuma vadības uzdevums, lai darbinieki būtu uzņēmuma vērtība, ir ne tikai ievērot Latvijas normatīvos aktus, kas regulē darba attiecības, bet arī kopt savstarpējās attiecības. Esam gandarīti, ka mūsu organizācijas biedri ir ieguvuši augstu atzinību un atpazīstamību kā vērtīgākie darba devēji potenciālo darba meklētāju vidū.”



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, Aivis Brodiņš, CV-Online, darba devēji, Grindeks, labākie darba devēji, Latvenergo, LDDK, Līga Meņģelsone, LMT, Statoil, Swedbank

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats