23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Veiks apjomīgu pētījumu par darba apstākļiem Latvijas uzņēmumos
Veiks apjomīgu pētījumu par darba apstākļiem Latvijas uzņēmumos
Autors: Apollo.lv / 30. janvāris 2013, 13:34
Kā informē Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) pārstāve Agnese Alksne, LDDK pētījumu veic sadarbībā ar Labklājības ministriju, Valsts darba inspekciju, Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūtu (RSU DDVVI) un tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūru SIA «TNS» (www.tns.lv).


Pētījuma mērķis ir noskaidrot situāciju darba aizsardzības jomā Latvijā un izstrādāt ieteikumus šo jomu regulējošā tiesiska pamata pilnveidošanai, lai veicinātu normatīvajos aktos noteikto darba aizsardzības prasību izpildi, kā arī priekšlikumus citiem veicamajiem pasākumiem, lai uzlabotu darba apstākļus un darba vidi Latvijas uzņēmumos.

Šis būs jau trešais šāda rakstura pētījums, kas ļaus dinamikā izvērtēt situācijas maiņu darba aizsardzības jomā pēdējo 15 gadu laikā. Viens no pētījuma svarīgākajiem uzdevumiem ir noskaidrot, vai, atjaunojoties ekonomiskajai aktivitātei, darba devēji un nodarbinātie apzinīgāk un biežāk nekā ekonomiskās krīzes laikā ievēro normatīvo aktu prasības, informē Alksne.

Kopumā pētījumā paredzēts aptaujāt 1000 darba devēju, 2500 darba ņēmēju un pašnodarbināto, 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem, kā arī organizēt četras fokusa grupu diskusijas ar kopumā 40 dalībniekiem, tostarp nozares ekspertiem un darba aizsardzības speciālistiem ar augstāko profesionālo izglītību.

Pēc datu analīzes veikšanas plānots izstrādāt ieteikumus politikas veidotājiem, lai veicinātu normatīvajos aktos noteikto darba aizsardzības prasību izpildi, kā arī sagatavot priekšlikumus par pasākumiem, kurus nepieciešams veikt darba vides uzlabošanai Latvijas uzņēmumos.

Pētījumu rezultāti palīdzēs veidot uz pamatotiem datiem balstītu nodarbinātības politiku Latvijā, kas veicinās darba vides kvalitāti un paaugstinās produktivitāti uzņēmumos, norāda LDDK pārstāvji.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Labklājības ministrija, LDDK, pētījums, TNS, Valsts darba inspekcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats