24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jūrmalā deklarējas vairāk iedzīvotāju
Jūrmalā deklarējas vairāk iedzīvotāju
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 21. janvāris 2013, 17:07
Jūrmalas pašvaldība prognozē, ka šogad summa, kas tiks iekasēta par nekustamā īpašuma nodokli, varētu būt mazāka nekā pērn, taču to kompensēs jaundeklarējušies pilsētas iedzīvotāji.


Pērn dome ieviesa jaunumu nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu politikā: solot tiem īpašniekiem, kas pierakstījušies pilsētā, 70% nodokļa samazinājumu.

Jūrmalā šogad nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN) atlaides paredzētas 20 grupām 25–90% apmērā, tajā skaitā arī tiem, kas deklarējuši dzīvesvietu Jūrmalā, samazinot summu par 70% no aprēķinātā pilnā nodokļa. Iespēju deklarēties pilsētā pērnā gada nogalē – novembrī un decembrī – izmantojuši kopumā ap 1500 cilvēku, kas ir vairāk nekā citos tā paša gada mēnešos, un tas ir pierādījums, ka jaunums ir bijis pievilcīgs daudziem Jūrmalas zemes un nekustamā īpašuma saimniekiem, uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Viņš atzīst, ka iedzīvotāju aktivitāte, deklarējoties pēc domes pieņemtajiem atvieglojumiem, ir apmēram tāda, kā bija prognozēts. «Domes piedāvātie būtiskie zemes nodokļa atvieglojumi ir nopietns iemesls oficiāli pārdeklarēties uz Jūrmalu tiem, kas dzīvo mūsu pilsētā, bet dažādu iemeslu dēļ ir deklarējušies citur. Summāri pilsētas budžets no tā necietīs. Pieņemot lēmumu par atvieglojumiem, mēs prognozējām, ka, piešķirot atlaides visiem deklarētajiem jūrmalniekiem, ieņēmumi varētu samazināties apmēram par 1,3 miljoniem latu. Savukārt no tiem, kas nav deklarējušies Jūrmalā, no nerezidentiem, pilsētas budžetā tiks iekasēts par 530 000 latu vairāk. Starpība bija ap 800 000 latu, taču jau tagad redzam, ka to nosegs pieaugums no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, kas ir galvenā pilsētas budžeta sastāvdaļa. Šogad ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognozējami ap 23,4 miljonu latu, salīdzinājumam – kopējie ieņēmumi no nekustamā īpašuma nodokļa par zemi un ēkām būs ap 5,225 miljoni latu. Uzskatu, ka tādējādi mums Jūrmalā ir izdevies atrisināt samilzušo problēmu un būsim tuvāk galvenajam nodokļu noteikšanas principam – jebkuram nodoklim jābūt samaksājamam, taisnīgam, saprotamam un viegli administrējamam.»

***

UZZIŅAI

Jūrmalā NĪN ieņēmumu prognozes 2013. gadā 5 225 218 latu – 16,7% jeb 1 049 340 latu mazāk nekā 2012. gadā 2012. gadā tika iekasēti 6 274 558 lati, bija plānoti 5 704 022 lati


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jūrmala, NĪN

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats