28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latvijas Produkts: Svarīgi būt drošam par produkta izcelsmi
Latvijas Produkts: Svarīgi būt drošam par produkta izcelsmi
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 11. janvāris 2013, 16:02
Modes aktualitāšu sekotājus Latvijā pāršalkusi negaidīta vēsts – kāda populāra vietējā zīmola ziemas zābaki, kas līdz šim tika uzdota kā Latvijas prece, patiesībā tiek ražoti Ķīnā. Lai arī šis ir tikai viens no šāda veida gadījumiem, tomēr nevar droši apgalvot, ka vienīgais. Tieši tādēļ svarīgi izstrādāt sistēmu, kas patērētājam ļautu būt pilnīgi drošam par ko viņš maksā, un, ka izvēlētā prece vai pakalpojums patiešām ir Latvijas produkts.


“Gadījums ar Ķīnā ražotajiem apaviem, diemžēl, pierāda, ka pircējs vēl pagaidām nevar būt īsti drošs par to, ko iegādājas. Ražotājs par sevis piedāvāto preci vai pakalpojumu var stāstīt ko vēlās, un neviens var neiedomāties to apšaubīt. Tomēr, lai arī Jūs, patriotisku jūtu vadīti, kādai precei vai pakalpojumam esat devis priekšroku tikai tāpēc, ka tas ir Latvijas ražojums, patiesība var izrādīties kā šajā gadījumā. Jāatzīst, ka, diemžēl, bet domāju, ka šis nav vienīgais tāds piemērs,” stāsta biroja “Latvijas produkts” pārstāve Ieva Rozenberga. 

Preču zīme “Latvijas Produkts” ir neatņemama šādas sistēmas, kas ļauj pārliecināties par produkta izcelsmi, sastāvdaļa. Tā saņemšana apliecina, ka uzņēmuma precēm vai pakalpojumiem lielākā pievienotā vērība (vismaz 51%) radīta Latvijā, un produkta ražošanas vai pakalpojumu nodrošināšanas procesā tiek nodarbināti Latvijas iedzīvotāji, kā arī šīs preces vai pakalpojumi atbilst vēl citiem kvalitātes kritērijiem.

“Redzot, ka izvēlētajai precei vai pakalpojumam piešķirta “Latvijas Produkta” preču zīme, pircējs var būt pilnīgi pārliecināts, ka šī prece vai pakalpojums patiešām ir ražota Latvijā, ” turpina Ieva Rozenberga.

Galvenie „Latvijas Produkts” darbības virzieni ir sabiedrības izglītošana un informēšana par paaugstinātu vietējo ražotāju konkurētspēju, apliecinātu produktu kvalitāti un ļautu patērētajiem izdarīt izvēli par labu Latvijas produktiem.


Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: apavi, Ķīna, Latvijas produkts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats