28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Drogas pārsūdzēs Konkurences padomes lēmumu
Drogas pārsūdzēs Konkurences padomes lēmumu
Autors: NRA.lv / 4. janvāris 2013, 17:24
Elīna Junolainena, AS "Drogas" sabiedrisko attiecību speciāliste norāda: "Drogas" pārsūdzēs Konkurences padomes lēmumu ar kuru tā uzņēmumam piemērojusi naudas sodu 18 967 latu apmērā par tirgus varas ļaunprātīgu izmantošanu. 


Kā jau tika ziņots, uzspiežot netaisnīgus, nesamērīgus un nepamatotus sadarbības nosacījumus vairumtirdzniecības uzņēmumam SIA "Euro Cosmetics", "Drogas" veicināja tā maksātnespējas iestāšanos. Tāpat "Drogas" rīcība, pieprasot atlaides no saviem piegādātājiem, radīja patērētājiem nelabvēlīgo "ūdensgultas efektu", kad vairumtirgotājs citiem mazumtirgotājiem spiests piedāvāt preces par augstāku cenu, lai kompensētu zaudējumus, kas radušies no sadarbības ar "Drogām".

"Drogām" piemērots maksimālais likumā noteiktais naudas sods par šādu pārkāpumu - 0,05% no iepriekšējā gada neto apgrozījuma. Nosakot sodu, vērā tika ņemts gan pārkāpuma smagums, ilgums un radītās sekas, gan "Drogu" rīcība, kavējot izmeklēšanu, - uzņēmums slēpa pierādījumus, kā arī ilgstoši nesadarbojās ar KP. "Drogām" piemērots arī tiesiskais pienākums no līgumiem ar citiem piegādātājiem izslēgt netaisnīgos nosacījumus.

Lietas izpētes gaitā KP "Drogas" darbībās konstatēja vairākus Konkurences likuma pārkāpumus - mazumtirgotājs nepamatoti atgrieza neiztirgotās preces piegādātājam, tādējādi par savām kļūdām pasūtījumu plānošanā liekot ciest zaudējumus vairumtirgotājam, kam nav šādas iespējas par precēm (kas iepirktas, lai piegādātu "Drogām") nenorēķināties ar saviem piegādātājiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Drogas, Elīna Junolainena, Euro Cosmetics, Konkurences padome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats