25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Mārupes iedzīvotājiem papildus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi
Mārupes iedzīvotājiem papildus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi
Autors: Apollo.lv / 4. janvāris 2013, 12:25
Līdz ar 2013. gadu Mārupes novada Dome paplašinājusi to iedzīvotāju loku, kam ir tiesības saņemt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumus, kā arī palielinājusi NĪN atlaides apjomu daudzbērnu ģimenēm, portālu «Apollo» informēja Mārupes novada Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kate Nītiņa.


Turpmāk ģimenes ar trim un vairāk bērniem valsts noteiktās 50% NĪN atlaides vietā var saņemt 90% atlaidi no attiecīgajā periodā aprēķinātās summas. Turklāt, lai atvieglojumu saņemtu, ģimenes ienākumi vairs netiek vērtēti un bērni var būt reģistrēti dažādās dzīvesvietās, arī ārpus Mārupes novada.

Joprojām atlaide tiek piemērota nevis līdz laikam, kad bērni sasniedz 18, bet gan 24 gadus, pie nosacījuma, ja pilngadīgais bērns nestrādā, bet apgūst augstāko izglītību pilna laika studijās Latvijā vai ārvalstīs reģistrētā un akreditētā augstskolā.

Sociāli mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām, izvērtējot ģimenes ienākumus, NĪN atvieglojumi 50% līdz 90% apmērā tikuši piemēroti arī iepriekš. Taču ar 2013. gadu 1. un 2. grupas invalīdi, vientuļie pensionāri, kā arī tie Mārupes iedzīvotāji, kuru likumīgā aprūpē ir bērns invalīds, šos NĪN atvieglojumus ir tiesīgi saņemt bez ienākumu izvērtēšanas. 1.un 2. grupas invalīdiem NĪN atvieglojumu saņemšanai vairs nevērtē arīdzan to, vai persona ir nodarbināta.

Lai rosinātu NĪN maksātājus deklarēt dzīvesvietu Mārupē, ir noteikts, ka minētos atvieglojumus var saņemt persona, kura adresē, par kuru tiek lūgts piešķirt nodokļa atvieglojumu, deklarējusi savu dzīvesvietu ne mazāk kā vienu gadu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Kate Nītiņa, Mārupe, NĪN

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats