26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīga atteiksies no transportlīdzekļu riteņu bloķētājiem
Rīga atteiksies no transportlīdzekļu riteņu bloķētājiem
Autors: Jānis Lācis / BIZNESS.LV / 18. decembris 2012, 12:38
Plānots, ka no nākamā gada 1.februāra transportlīdzekļu riteņu bloķētāji tiks aizstāti ar pēcatmaksas kvītīm. To paredz šodien Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komitējā apstiprinātie grozījumi maksas autostāvietu apsaimniekošanas un lietošanas noteikumos.


Apstiprinātie noteikumi paredz, ka gadijumā, ja maksas autostāvvietas lietotājs nav veicis maksas priekšapmaksu par autostāvvietu, un uz transportlīdzekļa priekšējā paneļa nav novietots dokuments, kas apliecina autosāvvietas lietošanas tiesības, kā ari tad, ja faktiskās maksas autostāvvietas lietošanas laiks par 15 minūtēm pārsniedz laiku par ko samaksāts, maksas autostāvvietas lietotājam tiks piemērota pēcapmaksa par tās lietošanu.

Plānots, ka no 1.februāra pēcapmaksu aprēķinās atbilstoši saistošajos noteikumos paredzētajai stundas tarifa likmei, aprēķinot to pēc septiņkārša stundas tarifa par katru kalendāro dienu, kas ir maksas autostāvvietas darbadiena, proti, Vecrīgā par neatmaksātu stāvvietu varēs piemērot pat 33 latu lielu soda naudu dienā.

Par noteikumu apstiprināšanu vēl būs jālemj RD, savukārt pēc tam tie vēl būs jāakceptē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas dome, riteņu bloķētāji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats