25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Trīs Valsts policijas amatpersonas izkrāpušas naudu no policijas budžeta
Trīs Valsts policijas amatpersonas izkrāpušas naudu no policijas budžeta
Autors: Apollo.lv / 5. decembris 2012, 17:53
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus un rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trim personām saistībā ar finanšu līdzekļu izkrāpšanu no Valsts policijas budžeta.


Kā paziņojumā medijiem norāda KNAB preses pārstāvji, biroja iegūtie pierādījumu liecina, ka divas atbildīgās Valsts policijas amatpersonas, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli, pieļāvušas situāciju, ka 2010.gada oktobrī Valsts policijas dienestā pieņemtā amatpersona nav strādājusi policijas iecirknī un nav veikusi savus amata aprakstā paredzētos pienākumus, tādējādi pretlikumīgi saņemot atalgojumu.

Faktiski ilgstošā laikaposmā policijas iecirknī aizņemta vakanta amata vieta, darba slodze sadalīta uz pārējām policijas iecirkņa amatpersonām, tādējādi apgrūtinot policijas iecirkņa pilnvērtīgu darbu un radot ievērojamu kaitējumu Valsts policijas prestižam, paziņojumā vēstī KNAB.

Iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka Valsts policijas Personāla vadības nodaļas vadītājs un iecirkņa priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, ar savām darbībām ir veicinājuši un atbalstījuši finanšu līdzekļu izkrāpšanu no Valsts policijas budžeta 9 428 latu apmērā.

Turklāt pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika atklāts, ka persona tikusi pieņemta darbā Valsts policijā, izmantojot viltotu valsts valodas prasmes apliecību.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības divas Valsts policijas amatpersonas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un krāpšanas atbalstīšanu un vienu personu – par krāpšanu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, prokuratūrai nosūtītie kriminālprocesa materiāli ir izdalīti no 2012.gada aprīlī KNAB ierosinātās krimināllietas par kukuļdošanu izmeklēšanas iestādes amatpersonai.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: KNAB, policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats