24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ekonomikas ministrija vēlas samazināt Rīgas siltuma padomes locekļu skaitu
Ekonomikas ministrija vēlas samazināt Rīgas siltuma padomes locekļu skaitu
Autors: Gunta Kursiša / DB.LV / 28. novembris 2012, 11:49
Ekonomikas ministrija (EM) kā valsts kapitāldaļu turētāja aicinājusi Rīgas domi kā lielāko a/s Rīgas siltums akcionāri samazināt padomes locekļu skaitu uzņēmumā.


Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā uzņēmuma akcionāru struktūru un kompānijas darbības veidu, proti, a/s Rīgas siltums darbojas vienā nozarē un tās pakalpojumu portfelis nav diversificēt dažādos virzienos, pavēstījuši EM pārstāvji.

Lēmums rosināt a/s Rīgas siltums padomes lielumu pieņemts saskaņā ar Ministru kabineta (MK) apstiprināto Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepciju. Tajā norādīts, ka, nosakot kapitālsabiedrībām nepieciešamo padomes locekļu skaitu, jāvadās ne tikai no kapitālsabiedrības lielumu raksturojošajiem rādītājiem, bet jāņem vērā arī kapitālsabiedrību darbības būtība (darbības joma) un padomes locekļiem nepieciešamās kompetences, raksta DB.LV.

«EM jaunie pārstāvji a/s Rīgas siltums padomē tiks izraudzīti atbilstoši labas korporatīvās pārvaldības praksei, pārskatot esošo padomes locekļu kompetences un arī ieņemamos amatus citās struktūrās, lai nodrošinātu, ka visiem padomes locekļiem ir nepieciešamās prasmes un zināšanas, kā arī netiek pieļautas interešu konflikta situācijas,» teikts EM paziņojumā.

Jau iepriekš ziņots, ka šā gada septembrī uz pusi tika samazināts Privatizācijas aģentūras valdes locekļu skaits. Tāpat patlaban sagatavots un iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā lēmuma projekts, lai samazinātu a/s Lattelecom padomes locekļu skaitu no 11 līdz septiņiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ekonomikas ministrs, Rīgas siltuma padomes locekļi, Rīgas Siltums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats