25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas mikriņos maksa par braucienu būs augstāka
Rīgas mikriņos maksa par braucienu būs augstāka
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 23. novembris 2012, 11:50
Rīgā no 1. decembra vairākos minibusu jeb mikroautobusu maršrutos maksa par braucienu kļūs lielāka, bet vienu maršrutu slēgs nelielā pasažieru skaita dēļ. Biļetes cena ievērojami palielināsies gan tikai vienā maršrutā – no līdzšinējiem 60 santīmiem par braucienu līdz vienam latam.


Uzņēmums Rīgas satiksme informē, ka, ievērojot pārvadātāju SIA Blands, SIA VASSV, a/s Rīgas taksometru parks un SIA Taksi.Lv izteiktos priekšlikums, no decembra tiks paaugstināta braukšanas maksa šādos minibusu maršrutos: 203., 236., 237., 238., 241., 242., 246., 270. un 276. Tarifu maiņa saistīta ar pieaugošajām izmaksām par degvielu, rezerves daļām, kā arī ar valsts noteikto obligāto sociālo nodokļu iemaksu straujo kāpumu, raksta NRA.LV.

Uzņēmumi, kuri veic pasažieru maksas pārvadājumus ar mikroautobusiem, Rīgas domē pāris reižu iesniedza lūgumu atļaut paaugstināt maksu par braucienu kopumā septiņos maršrutos. Firmas vēlējās, lai, sākot ar šo gadu, tām ļauj paaugstināt biļešu cenu par 10 santīmiem. Tomēr Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija šos lūgumus noraidīja.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību darbinieks Uģis Vidauskis skaidro, ka maksas paaugstināšanu vēlējušās visas pārvadātājfirmas, bet tagad lūgumu iesniedza četri uzņēmumi par atsevišķiem maršrutiem. Turklāt tagad viņu lūgums ir pamatots ar maksas izlīdzināšanu, jo lielākoties no 1. decembra biļetes cena palielināsies par 5 līdz 10 santīmiem un lielākajā daļā maršrutu sasniegs 50 santīmu. Divos maršrutos turpmāk brauciens izmaksās 70 santīmu, bet trijos – 60 santīmu. Visdārgāk – apaļu latu – par braucienu vajadzēs maksāt 276. maršruta pasažieriem, kuri brauks no Dārziņiem līdz Ķīpsalai. Pārvadātājs ir informējis Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisiju, ka šis maršruts ir pilnībā nerentabls, tam ir mazs, bet konstants pasažieru skaits. Ja nepaaugstina maksu par braucienu, tad maršruts jāslēdz.

Savukārt, pēc pārvadātāja SIA Kort iniciatīvas, no 1. decembra tiks slēgts 207. minibusa maršruts Centrs–Mežciems, jo ievērojami sarucis pasažieru skaits un maršruta apkalpošana rada zaudējumus. Šajā maršrutā kursē 14. maršruta trolejbusi, tāpēc satiksmes iespējas netiek ierobežotas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: biļešu cenas, Mikroautobusi, transports Rīgā

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats