25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Milda KM eksportu uz Lielbritāniju palielina par 70%
Milda KM eksportu uz Lielbritāniju palielina par 70%
Autors: bizness.lv / 14. novembris 2012, 10:37
Šī gada desmit mēnešos pārtikas ražošanas uzņēmumam Milda KM lielākie panākumi bijuši Lielbritānijas tirgū, uz kurieni eksportēts par 70% vairāk produkcijas, nekā pirms gada.


Šogad Milda KM līdzās jau esošajiem eksporta tirgiem - Igaunijai, Lietuvai, Vācijai, Lielbritānijai, Īrijai un Krievijai - uzsākusi eksportu uz Japānu un Nīderlandi. Jaunu tirgu apgūšanu uzņēmums īsteno gan sadarbojoties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, gan pašiem aktīvi kontaktējoties ar dažādu valstu sadarbības partneriem. “Pirms sākt raudzīties kāda konkrēta tirgus virzienā, jāizpēta šīs valsts specifika un vajadzības. Nereti nākas pielāgot savus produktus un mainīt garšas īpašības. Piemēram, Igaunijā iecienītas ir tomātu mērces, kas izveidota īpaši igauņiem,” stāsta Milda KM valdes loceklis Andris Brikšķis.

Lielbritānijā pieejams visplašākais Milda KM produkcijas sortiments, uz kurieni šogad sākts arī Mildas ievārījumu eksports. Turienes pircēji īpaši iecienījuši Mildas klasisko provansas majonēzi un klasisko Mildas kečupu. Lielbritānijas tirgū Milda KM uzsākusi darbu HoReCa virzienā, un šīs valsts kafejnīcas un restorāni produktu gatavošanā sākuši izmantot provansas majonēzi Gardi gan LUX. Savukārt Krievijas pircēju vidū ļoti populāri ir Mildas konservācijas, īpaši zupas. Uzņēmums pat saņēmis atsauksmes, ka tik garšīgas konservētās zupas neesot nopērkamas nekur Krievijā, jo tās atšķiras ar dabisku, mājās gatavotas zupas garšu.

Par savu spēcīgāko pusi pašmāju ražotājs uzskata spēju garantēt nemainīgu garšu un kvalitāti. “Mūsu eksporta partneri ļoti augsti novērtē Milda KM produktu vienmēr stabilās garšas īpašības. Tas ļauj izvairīties no liekiem pārsteigumiem un dod iespēju pircējiem garantēt augstāko kvalitāti,” uzsver Brikšķis.

Kopumā salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2012.gadā Milda KM kopējo eksporta apjomu plāno palielināt par 4,5 %. Arī nākamgad uzņēmums turpinās darbu eksporta tirgu skaita palielināšanā un plāno piedalīties vairākās nozīmīgās izstādēs ES un NVS. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: eksports, Milda

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats