19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ķīlis: IZM par nekvalitatīvām studiju programmām nemaksās; tādu ir 22%
Ķīlis: IZM par nekvalitatīvām studiju programmām nemaksās; tādu ir 22%
Autors: db.lv / 7. novembris 2012, 10:07
Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) trešdien prezentēs ministrijas veiktā augstākās izglītības un studiju programmu izvērtējuma rezultātus. Par nekvalitatīvām IZM atzinusi 189 jeb 22% augstākās izglītības studiju programmu, sacīja izglītības ministrs Roberts Ķīlis.


Sarunā ar Latvijas Radio viņš norādīja, ka šajās programmās ir būtiski trūkumi un studenti faktiski nesaņem to, ko ir cerējuši. Iepriekš Augstākās izglītības padomes vērtējumā bija identificētas 55 šādas nekvalitatīvas programmas, un lielās atšķirības ir rezultāts stingrākiem kritērijiem, raksta DB.LV.

Ministrs pagaidām izvairījās nosaukt konkrētas programmas un augstskolas, norādot, ka rezultāti vēl dažas dienas tiks pārbaudīti.

R. Ķīlis arī sacīja, ka «no augšas» nekvalitatīvās studiju programmas IZM neslēgs – tam būs jābūt augstskolu lēmumam - slēgt programmas, uzlabot tās, neko nedarīt un mēģināt piesaistīt maksas studentus.

Ministrs norādīja, ka piedāvās valstij pilnībā atteikties no valsts līdzekļu piešķiršanas šādām programmām, līdzekļus novirzot labākajām studiju programmām. Šāda finansējuma pārdales shēmu ministrs piedāvāšot pusotra mēneša laikā.

R. Ķīlis uzsvēra, ka tajā pat laikā 389 jeb 46% no augstskolu programmām atzītas par ļoti kvalitatīvām, bet pārējās - par tādām, kurās ir atsevišķas problēmas, kuras vajadzētu palabot.

Ministrs aicināja nekvalitatīvo programmu studentus caur savām pašpārvaldēm vērsties pie augstskolu vadības, prasot konkrētu rīcību, lai tās uzlabotu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: augstākā izglītība, izglītības kvalitāte, Roberts Ķīlis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats