19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vārda kleptokrātija dēļ Ušakovs no žurnāla Ir tiesā prasa 10 000 latu
Vārda kleptokrātija dēļ Ušakovs no žurnāla Ir tiesā prasa 10 000 latu
Autors: Diena.lv / 29. oktobris 2012, 15:33
Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) iesūdzējis tiesā žurnālu Ir un tā komentētāju Aivaru Ozoliņu par septembrī publicētu komentāru Dinozauru dumpis, kurā komentētājs pauž viedokli, ka valdības krīze būtu izdevīga "Saskaņas centram, kas Ušakova kleptokrātu Rīgas domi pirms pašvaldību vēlēšanām arvien vairāk pozicionē kā alternatīvu valsts valdībai", vēsta portāls ir.lv.


Rīgas mēru aizskāris vārds kleptokrātija jeb valdošās varas korupcijas veids, kad pie varas esošie palielina personīgo labklājību uz valsts resursu rēķina, bieži izliekoties par plašas sabiedrības labdariem un pakalpojumu sniedzējiem, raksta Diena.lv.

Kā vēsta portāls, N.Ušakovs iesniegumā Rīgas Centra rajona tiesai raksta, ka "ne manās kā Rīgas domes priekšsēdētāja, ne citās Rīgas domes amatpersonu un/vai darbinieku darbībās nav konstatēti tādi normatīvo aktu pārkāpumi, kas pieļautu, runājot par Rīgas domi, lietot jēdzienu kleptokrātija". Tā kā, pēc Ušakova rakstītā, kleptokrātisku valdīšanas modeli raksturo pretlikumīgas darbības, par ko draud kriminālatbildība, bet ne pret viņu, ne citu Rīgas domes amatpersonu nav sākts kriminālprocess, Rīgas galva uzskata, ka komentārā paustais ir viņa godu un cieņu aizskarošs un satur nepatiesas ziņas.

Rīgas mēru aizskārusī frāze Ušakova kleptokrātu Rīgas dome, pēc viņa domām, ir nodarījusi kaitējumu godam un cieņai vismaz par 10 000 latu, ko Ušakovs prasa uz pusēm piedzīt no a/s Cits medijs un no komentētāja Ozoliņa, vēsta portāls.

"Esmu izbrīnīta, ka amatpersonai, kas iepriekš pat strādājusi žurnālistikā, nav izpratnes par vārda brīvību un tā iesūdz mediju tiesā par viedokli. Mēs darām to, kas neatkarīgai žurnālistikai jādara demokrātijā - kritiski jāizvērtē, kā amatpersonas lieto tām deleģēto varu," saka Ir galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Savukārt N.Ušakovs savā Twitter kontā raksta: "Esmu izbrīnīts, ka @NellijaL, kas iepriekš strādājusi žurnālistikā, nav izpratnes par to, ka vārda brīvība nenozīmē tiesības melot".


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Ozoliņš, IR.LV, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats