28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Deviņos mēnešos pārbaudīti 3578 mikroautobusi, sodos iekasēti 28 tūkstoši latu
Deviņos mēnešos pārbaudīti 3578 mikroautobusi, sodos iekasēti 28 tūkstoši latu
Autors: NRA.lv / 24. oktobris 2012, 14:17
Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests šī gada deviņos mēnešos veicis pārbaudes 3578 mikroautobusos un saskaņā ar pārvadājumu līgumu piemērojis līgumsodus 413 gadījumos, bet administratīvi sodījis 624 mikroautobusu vadītājus.


Kopumā kontroles dienests par administratīvajiem pārkāpumiem šī gada deviņos mēnešos iekasējis 7493 latus, savukārt par pārvadājuma līguma nosacījumu nepildīšanu pārvadātājiem izrakstījis līgumsodus 28 340 latu apmērā, raksta NRA.LV.

Satiksmes departamenta Kontroles dienests pastiprināti kontrolē tos pārvadātājus, par kuru apkalpotajiem mikroautobusiem tiek saņemtas iedzīvotāju sūdzības. Visbiežāk sūdzības ir par pieļaujamā pasažieru skaita pārsniegšanu, biļešu neizsniegšanu, saskaņotā maršruta neievērošanu un mikroautobusu vadītāju netikumu smēķēt vadot transportlīdzekli.

Saskaņā ar Kontroles dienesta datiem, šogad par pieļaujamā pasažieru skaita pārsniegšanu sodīti 184 mikroautobusu vadītāji, par biļešu neizsniegšanu 90 mikroautobusu vadītāji, par saskaņotā maršruta neievērošanu 40 mikroautobusu vadītāji, bet par smēķēšanu pie stūres 58 mikroautobusu vadītāji.

Par šādiem pārkāpumiem, saskaņā ar pārvadājumu līgumu, var tikt piemērots līgumsods 40 latu apmērā par pirmo pārkāpumu mēnesī, un 100 latu apmērā par katru nākamo pārkāpumu mēnesī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mikroautobusi, mikroautobusu bizness, pārvadājumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats