20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Naudas sods par braukšanu bez biļetes turpmāk varēs sasniegt pat 40 latus
Naudas sods par braukšanu bez biļetes turpmāk varēs sasniegt pat 40 latus
Autors: Diena.lv / 24. oktobris 2012, 11:07
No 26.novembra Rīgas sabiedriskajā transportā tiks mainīti soda apmēri par braukšanu bez biļetes un soda apmaksas sistēma, ieviešot līgumsodus.


Turpmāk sodītajam pasažierim par braukšanu bez biļetes būs iespēja samaksāt sodu uz vietas trīs latu apmērā, vai arī maksāt līgumsodu piecu latu apmērā viena mēneša laikā pēc rēķina izrakstīšanas, ja tas gada laikā piemērots pirmo reizi. Ja līgumsods tiks piemērots atkārtoti, tad sods būs 10 latu liels. Turpmāk par katru nākamo atkārtotu pārkāpumu līgumsoda apmērs tiks palielināts par 10 latiem, kura apmērs varēs pieaugt līdz 40 latiem, raksta Diena.lv.

Ja pasažieris nebūs reģistrējis braucienu, līgumsoda apmērs būs robežās no diviem līdz 20 latiem atkarībā no pārkāpuma atkārtotības (skat. pielikumu). Līdz šim sods par braukšanu bez biļetes bija divu līdz piecu latu apmērā.

Šī gada septembrī spēkā stājas Ministru kabineta „Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība”, kas paredz pārvadātāja tiesības piemērot pasažierim līgumsodu par sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanu bez samaksas vai braukšanai derīgas biļetes. Ministru kabineta noteikumi arī paredz, ka līgumsoda nesamaksāšanas gadījumā pārvadātājam ir tiesības nodot soda nesamaksātāja personas datus piedziņas darbības veikšanai trešajām personām, kā arī šajā periodā bloķēt iespēju lietot personalizēto e-talonu.

Pēc uzņēmuma “Rīgas satiksme” datiem šī gada deviņos mēnešos kopumā sabiedriskajā transportā ir sodīti 55289 pasažieri.

Pilna informācija par jauno līgumsodu sistēmu un soda apmēriem ir publicēta uzņēmuma Rīgas satiksmes interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, kā arī tiks izvietota sabiedriskā transporta salonos, pieturvietās, kā arī publicēta plašsaziņas līdzekļos.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: naudas sods, Rīgas satiksme, sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats