19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par zviedru saindēšanu ar sviesta zivi uzliek tikai 250 latu sodu
Par zviedru saindēšanu ar sviesta zivi uzliek tikai 250 latu sodu
Autors: NRA.lv / 19. oktobris 2012, 16:02
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par pārkāpumiem, kas saistīti ar pārtikas uzglabāšanu un marķējumu, četrzvaigžņu viesnīcai "Hotel Jūrmala SPA" piemērojis 250 latu naudas sodu, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere. 


Maksimālais naudas sods par šāda veida pārkāpumiem ir 500 lati. Piemērojot sodu, PVD ņem vērā, vai uzņēmums izprot konstatētos pārkāpumus un dara visu, lai tos novērstu. Šajā gadījumā SIA "Hotel Jūrmala SPA" ir atzinis un novērsis konstatētos pārkāpumus un apņēmies turpmāk līdzīgas kļūdas nepieļaut, raksta NRA.LV.

Kā jau informējām iepriekš, PVD veica pārbaudi SIA "Hotel Jūrmala SPA" pēc tam, kad saņēma informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra par 16 zviedru medicīnas darbiniekiem, kas pēc maltītes ieturēšanas viesnīcas restorānā sūdzējās par sliktu pašsajūtu.

Pārbaudē PVD konstatēja, ka viesnīcas ēdināšanas uzņēmuma darbinieki ir pieļāvuši pārkāpumus saldētu zvejas produktu uzglabāšanā, pēc atkausēšanas tos atkārtoti sasaldējot. Pārbaudes laikā no apgrozības tika izņemti uz vietas sasaldēti gaļas izstrādājumi un zvejas produkti, kuriem nebija nodrošināts atbilstošs marķējums un nosakāms derīguma termiņš.

Vienlaikus PVD veica pārbaudi arī uzņēmumā, kas viesnīcai piegādāja saldētus zvejas produktus.

Abos uzņēmumos - gan viesnīcas ēdināšanas uzņēmumā, gan uzņēmumā, kas piegādāja saldētus zvejas produktus viesnīcai, tika ņemti saldētas sviesta zivs paraugi.

Laboratorisko izmeklējumu rezultāti uzrādīja paaugstinātu histamīna klātbūtni SIA "Hotel Jūrmala SPA" ņemtajā sviesta zivs paraugā, turpretim pie zvejas produktu piegādātāja ņemtajos saldētas sviesta zivs paraugos histamīns bija normas robežās.

Tas ļāva secināt, ka pārtikas aprites vājais posms bija nevis piegādātājs, bet gan SIA "Hotel Jūrmala SPA", kas pieļāva kļūdas saldētu zvejas produktu uzglabāšanā.

Atgādinām, ka histamīns ir ķīmiska viela, kas veidojas zivs bojāšanās procesā. Savukārt bojāšanās process sākas tad, kad zivs tiek uzglabāta neatbilstošā temperatūrā - siltumā, turklāt to vairākkārt atkausējot un no jauna sasaldējot. Histamīns, nonākot cilvēka organismā, īsā laika periodā izraisa alerģiskai reakcijai līdzīgus simptomus - nelabumu, vemšanu, caureju, reiboņus, var būt arī izsitumi uz ādas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: saindēšanās, sods, Zviedru ārsti

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats