19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pasažieru ostā plāno dizaina viesnīcu un promenādi
Pasažieru ostā plāno dizaina viesnīcu un promenādi
Autors: Uldis Andersons / DB.LV / 8. oktobris 2012, 16:47
Pasažieru ostas attīstības vīzija atrasta - mūsdienīgu termināli papildinās dizaina viesnīca, promenāde; meklēs investoru.


Investoru piesaiste, kā arī Eksporta ielas trases pārcelšana, atvirzot to no krastmalas un atbrīvojot platības Rīgas Pasažieru ostas izveidei, ir divi galvenie priekšnoteikumi, no kuriem atkarīga ostas attīstības projekta tālākā virzība, pauž SIA Rīgas Pasažieru termināls (RPT) valdes loceklis Juris Dreimanis. Eksporta ielas rekonstrukcijas projekts ir gatavs, taču naudas tā realizācijai Rīgas pilsētas pašvaldībai vēl nav, rakstu DB.LV.

Nule noslēdzies RPT un Latvijas Arhitektu savienības rīkotais starptautiskais arhitektu apbūves metu konkurss par Rīgas pasažieru ostas teritorijas attīstību. Par labāko metu žūrija atzina Latvijas arhitektu biroja NRJA izstrādāto priekšlikumu RP 888.

Pieteikumus dalībai konkursā bija iesnieguši vairāk nekā 45 pretendenti no vairākām Eiropas valstīm, bet izstrādāt RPT teritorijas attīstības apbūves metu tika uzaicināti 7 arhitektu biroji - ALA architects (Somija), Behnisch Architekten (Vācija), BIG (Dānija), Rolandas Palekas (Lietuva), HGA (Igaunija), NRJA un Arhis (Latvija).



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: investīcijas, investori, osta, pasažieru osta

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats