25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Iespējamā kukuļošana Rīgas domē: KNAB veicis 14 kratīšanas; septiņi aizturētie
Iespējamā kukuļošana Rīgas domē: KNAB veicis 14 kratīšanas; septiņi aizturētie
Autors: Apollo.lv / 21. septembris 2012, 17:19
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pirmdien, 17.septembrī saistībā ar iespējamu kukuļošanu Rīgas domē (RD) veicis 14 kratīšanas vairākās vietās un aizturējis septiņas personas.


Kā portāls «Apollo» uzzināja KNAB, birojs pirmdien uzsāka kriminālprocesu par RD amatpersonas un darbinieku iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar pašvaldības dzīvokļu īres tiesību piešķiršanu Rīgā.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros pirmdien veiktas daudzas neatliekamās procesuālās darbības, proti - KNAB darbinieki veica 14 kratīšanas vienlaikus vairākās vietās, tai skaitā RD amatpersonas un darbinieku darbavietās – saskaņā ar likuma prasībām – pašvaldības pārstāvju klātbūtnē.

Tāpat aizturētas septiņas personas, no tām – Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes viena amatpersona un divi darbinieki, par ko ir paziņots RD vadībai, norāda KNAB.

Aģentūrai LETA zināms, ka starp aizturētajiem ir Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa, kurai tiesa kā drošības līdzekli jau piemērojusi apcietinājumu, Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova un privātpersona Tatjana Fjodorova.

Patlaban KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka RD Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar tās kompetencē esošu darbību izdarīšanu un labvēlīgu lēmumu pieņemšanu vairāku personu interesēs.

Saskaņā ar amata pienākumiem RD amatpersona organizē iesniegumu izskatīšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai KNAB izmeklētājs atzītu RD Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes amatpersonu par aizdomās turēto kukuļņemšanā, kas izdarīta atkārtoti, un vienu RD darbinieku – tās atbalstīšanā. Otrs RD darbinieks ir atzīts par personu, pret kuru ir uzsākts kriminālprocess par kukuļošanas starpniecību. Vēl divas personas ir atzītas par aizdomās turētām kukuļdošanā un divas – kukuļošanas starpniecībā.

Šobrīd kriminālprocesa ietvaros KNAB izmeklētājs turpina apzināt vēl citas iespējamo noziedzīgu nodarījumu epizodes un kukuļošanā iesaistītās personas.

Pēdējās dienās KNAB Ziņojumu centrā ir saņemti jau 15 iesniegumi un zvani uz KNAB bezmaksas uzticības tālruni 8000 20 70.

KNAB aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir ziņas par kukuļošanas faktiem, sniegt šo informāciju Ziņojumu centrā. KNAB atgādina, ka par kukuļdošanu un starpniecību kukuļošanā, tāpat kā par kukuļņemšanu, ir paredzēta kriminālatbildība.

RD amatpersonai ar tiesas lēmumu 2012.gada 19.septembrī piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Pārējām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā RD darbiniekam – arī aizliegums pildīt savus amata pienākumus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ārija Stabiņa, KNAB, Rīgas Dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats