20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izrādās, RD Mājokļu un vides departamentā iepriekš atklāta dokumentu viltošana
Izrādās, RD Mājokļu un vides departamentā iepriekš atklāta dokumentu viltošana
Autors: Apollo.lv / 19. septembris 2012, 9:28
Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departamentā iepriekš atklāts dokumentu viltošanas gadījums, intervijā Latvijas Radio atzina  departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko.


Viņš atklāja, ka darbiniece viltoja dokumentus, lai kāda ģimene tiktu pie dzīvokļa. Šim gadījumam nākot gaismā, darbiniece tika atbrīvota, taču pēc pusgada tiesa viņu attaisnoja un atjaunoja darbā, raksta Apollo.lv.

Aļeksejenko uzsver, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības ir viens, bet otrs ir tas, ko teiks tiesa.

Jautāts, vai ar kādam ar Stabiņu izdevies sazināties, Aļeksejenko sacīja, ka darbā viņa neieradās un viņas mājas tālrunis ir atslēgts. Bez Stabiņas darbā nav vēl divu cilvēku, kuri šobrīd ir kārtējā atvaļinājumā.

«Vakar aizgāju uz KNAB ar lūgumu pastāstīt, paskaidrot, kas notiek, parakstīju dokumentu par informācijas neizpaušanu, tāpēc neko konkrētu teikt nevaru. Nu, pierādījumi it kā ir,» sacīja Aļeksejenko.

Kā ziņots, KNAB vakar sācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvajām darbībām.

Otrdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma», atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, vēstīja, ka Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā kratīšanas laikā atrasti 1100 lati un kāda burtnīca ar uzvārdiem.

Raidījums ziņoja, ka kopā ar Stabiņu aizturēja vēl vienu darbinieci.

Aģentūra LETA otrdien ziņoja, ka saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvajām darbībām aizturētas vairākas personas, žurnālistiem atzina KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Plašāku informāciju par aizturētajiem viņš nesniedza, neatklājot arī, vai kāds cilvēks šajā lietā ir apcietināts, pēc kāda panta ierosināts kriminālprocess, vai ir izņemti kādi priekšmeti.

KNAB vadītājs apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar kukuļošanu, taču neprecizēja, vai ar starpniecību, kukuļdošanu vai tā piedāvāšanu.

Viņš uzsvēra, ka procesuālās darbības ir sankcionētas un veiktas tad, kad tas bija nepieciešams. Komentējot pārmetumus, ka operatīvās darbības veiktas naktī, Streļčenoks norādīja, ka kukuļi netiek doti dienas gaišajā laikā, īpaši, ja iesaistītas vairākas personas. Tas parasti notiek ne darba laikā, un tas arī izskaidro nepieciešamību veikt procesuālās darbības tad, kad ir svarīgi, lai nostiprinātu pierādījumus un konstatētu faktus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: dokumentu viltošana, KNAB, Mājokļu un vides departaments, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats