29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Nākamā prokuratūrā varētu nonākt Rīgas autobusu iepirkuma lieta
Nākamā prokuratūrā varētu nonākt Rīgas autobusu iepirkuma lieta
Autors: IR.lv / 13. septembris 2012, 12:11
No Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajām lielajām lietām nākamā prokuratūrai varētu tikt nodota tā sauktā "Daimler" lieta par uzņēmuma dotajiem kukuļiem Rīgas domes amatpersonām, telekompānijā LNT prognozēja KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.


Šis kriminālprocess ierosināts par to, ka autoražotāja "Daimler" meitasuzņēmuma "Evo Bus" amatpersonas laikā no 2002.gada jūlija līdz 2006.gada decembrim par 117 "Mercedes Benz" autobusu iegādes nodrošināšanu, izmantojot personu un firmu starpniecību, nepamatoti paaugstinājuši iepirkuma cenu un nelikumīgi ieguvuši līdzekļus kukuļu došanai valsts amatpersonām. Tika lēsts, ka kukuļošanas starpnieki šim mērķim saņēmuši vairāk nekā 4,3 miljonus eiro, ziņo LETA.

Streļčenoks apgalvoja, ka pie visām lielajām lietām birojā notiekot nepārtraukts, intensīvs darbs, taču atturējās prognozēt, piemēram, cik ilgā laikā līdz prokuratūrai varētu nonākt tā sauktā oligarhu lieta, raksta IR.LV.

Runājot par "Latvenergo" lietu, Streļčenoks uzsvēra, ka KNAB nav pilnībā pārtraucis uz to strādāt - procesuālais darbs turpinās un izmeklēšanā iesaistīto cilvēku skaits netiek samazināts. Šīs lietas izmeklēšanā principā esot bijuši iesaistīti visi KNAB korupcijas apkarošanas bloka cilvēki.

"Latvenergo" lietas materiāli kriminālvajāšanas sākšanai ir nodoti Ģenerālprokuratūrai, lūdzot saukt pie kriminālatbildības kopumā 17 personas par amatpersonu kukuļošanu "Latvenergo" realizētajos Pļaviņu hidroelektrostacijas un Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukcijas projektos. Nu jau bijušās "Latvenergo" amatpersonas par vairāku projektu īstenošanu kukuļos esot saņēmušas ap astoņiem miljoniem eiro (5,6 miljoniem latu), taču vēl 11 miljonu eiro (7,7 miljonu latu) liels kukulis neesot nodots, jo KNAB izmeklētāji uzņēmumu amatpersonas aizturēja.

Taujāts, vai šos kukuļos saņemtos 8 miljonus eiro ir kāda iespēja atgūt, KNAB vadītājs teica, ka krimināllikums paredz iespēju prasīt atlīdzināt arī zaudējumus. Streļčenoks stāstīja, ka kukuļos saņemtā nauda tikusi tērēta apsūdzēto personiskām vajadzībām, piemēram, ieguldot savos vai sev pastarpināti piederošos uzņēmumos.

Uz jautājumu, vai daļa no kukuļu naudas varētu būt aizplūdusi arī pie politiķiem, Streļčenoks neatbildēja.

Streļčenoks izteica cerību, ka līdz viņa pilnvaru termiņa beigām KNAB vadītāja amatā, kur atlikuši vēl četri gadi, "Latvenergo" lieta nonāks arī līdz spriedumam tiesā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autobusu iepirkums, KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats