24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Fotoradari paliks līdz septembra sākumam
Fotoradari paliks līdz septembra sākumam
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 24. augusts 2012, 9:24
Fotoradaru uzstādītājs Vitronic Baltica un partneri iesniedzis Valsts policijai (VP) paskaidrojumu par līgumsaistību nepildīšanas iemesliem un priekšlikumus situācijas risināšanai. VP sola izskatīt apjomīgo materiālu un sniegt atbildi līdz 3. septembrim.


Kad VP 24. jūlijā nosūtīja fotoradaru uzstādītājam paziņojumu par līguma laušanas procedūras sākumu, Vitronic mēneša laikā bija jāsagatavo paskaidrojums, kāpēc pēc vairākiem termiņu pagarinājumiem uzņēmums joprojām nav uzstādījis visus 160 stacionāros radarus. Tobrīd ekspluatācijā bija pieņemti 27, bet pieci vēl bija būvniecības stadijā. Uzņēmuma pirmā atbilde bija visai negaidīta: divas dienas pēc šāda VP paziņojuma tas tiesā iesniedza tiesiskās aizsardzības procesa lietu. Tiesa to pieņēma, nosakot, ka divu mēnešu laikā Vitronic jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo tiesiskās aizsardzības pasākumu plāns. VP gan lika saprast, ka šāds solis neiespaidos tās lēmumu par līguma laušanu. Taču, kamēr tā nebija saņēmusi privātā partnera paskaidrojumu, ar tālākajiem lēmumiem un paziņojumiem iepauzēja.

Tagad Vitronic ir sagatavojis 200 lappušu garu skaidrojumu un iesniedzis to VP, kas gan šobrīd vēl nav gatava komentēt saņemto dokumentu. «Policija desmit darba dienu laikā izskatīs materiālu ar visiem tā pielikumiem, sniegs savu vērtējumu un paziņos lēmumu,» paskaidroja VP pārstāve Lita Juberte, norādot, ka līdz tam VP nav noteikti vēlreiz jātiekas ar uzņēmuma pārstāvjiem.

Lai gan pašlaik neviena no pusēm neizpauž iesniegtā dokumenta detaļas, pirms tam Vitronic kā vienu no iemesliem, kāpēc tam darbi nesokas tā, kā plānoti, nosauca sarežģījumus ar zemes īpašniekiem, kas nedod piekrišanu pievilkt kabeļus caur viņiem piederošajām teritorijām. Tāpat kā klupšanas akmens tika piesaukts Krājbankas bankrots – Vitronic bija jau noslēgta vienošanās ar banku par aizdevuma izsniegšanu, bet pēc tās finanšu fiasko nācies meklēt jaunu aizdevēju, kas iekavējis darbu sākšanu. VP gan šādus argumentus nodēvēja par aizbildināšanos, uzsverot, ka uzņēmējam ar šādiem kavēkļiem bija jārēķinās jau pirms darbu sākšanas.

Ja VP uzskatīs privātā partnera argumentus par nepietiekamiem un arī ierosinājumi situācijas uzlabošanai nebūs pārliecinoši, līgums starp abām pusēm tiks uzskatīts par izbeigtu no 2012. gada 22. augusta. Ja komersanta skaidrojumu akceptēs kā atbilstošu, tad VP jānosaka līgumsaistību izpildīšanas termiņš, kas nedrīkst pārsniegt vienu mēnesi. Tagad ir skaidrs, ka līdz VP gala vārdam fotoradari vēl paliks uz Latvijas ceļiem, bet – kas ar tiem notiks pēc tam, nav zināms. Ja līgumu lauzīs un netiks nolemts ierīces no īpašnieka iegādāties, iespējams, ka tās demontēs. Pašlaik arī nekomentē, vai un kādas sankcijas piemēros ne tikai uzstādītājam, bet arī pasūtītājam līguma laušanas gadījumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: droša satiksme, fotoradari, satiksme

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats