25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Paraksta līgumu par Talsu slimnīcas būvniecību
Paraksta līgumu par Talsu slimnīcas būvniecību
Autors: Kristīne Klauze / NRA.lv / 27. jūlijs 2012, 13:51
Talsu slimnīcas būvniecības iecere nonākusi līdz nozīmīgam projekta īstenošanas etapam – ceturtdien svinīgi parakstīts līgums par jaunās ēkas celtniecību.


Iepirkumu konkursā uzvarējusi Ventspils būvfirma Ostas celtnieks, kas Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāles jaunās slimnīcas ēku apņēmusies uzcelt līdz nākamā gada beigām. Slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece atceras, ka darbs pie Talsu slimnīcas būvniecības projekta un finansējuma piesaistes sākās pirms diviem gadiem, uzreiz pēc Ventspils un Talsu slimnīcu apvienības izveides. Būvniecības vietas izvēles process bija ļoti sarežģīts, taču nu tam ir tikts pāri, un šobrīd Talsu sabiedrība ļoti pozitīvi vērtē, ka pilsētā tiek būvēts jauns veselības aprūpes centrs. Tajā būs pieejama ne tikai diennakts neatliekamā palīdzība ar traumpunktu, reanimācijas nodaļu, operāciju zālēm un stacionāru, bet arī visplašākā ambulatorā palīdzība ar ārstu speciālistu konsultācijām un diagnostikas izmeklējumiem. Tādējādi Talsu, Rojas, Mērsraga un Dundagas novada iedzīvotājiem vairs nebūs jāskraida no iestādes uz iestādi, jo visus veselības aprūpes pakalpojumus viņi varēs saņemt vienuviet, raksta NRA.lv.

Ventspils mērs Aivars Lembergs pauž gandarījumu, ka būvniecības konkursa rezultātā iegūta cena, kas bija nedaudz zemāka par būvdarbiem paredzēto maksimālo finansējumu. Tas nozīmē, ka visai Ziemeļkurzemei nozīmīgā projekta īstenošanai nebūs jāmeklē papildu finansējums. Jāatgādina, ka tieši ventspilnieku lielā pieredze finansējuma piesaistē ļāvusi šim projektam iegūt tik ievērojamus Eiropas Savienības struktūrfonda līdzekļus. Apmēram piecu miljonu latu vērto projektu 85% apjomā līdzfinansē ERAF. Projekta īstenošanai palīdzējusi veiksmīgā sadarbība ar Talsu novada domi.

Vienlaikus ceturtdien parakstīti līgumi ar SIA L4 par būvuzraudzību un ar SIA Ozola & Bula par autoruzraudzību. Pašlaik Talsu slimnīca atrodas ēkās, kuras ir kritiskā stāvoklī. Daļa no stacionāra atrodas vairāk nekā simt gadu senā korpusā. Ēku pamati un inženierkomunikācijas ir tik nolieti, ka to rekonstrukcija maksātu dārgāk nekā jaunas ēkas būvniecība.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, būvniecība, Talsu slimnīca

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats