19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Šovasar remontdarbi notiek 79 skolās
Šovasar remontdarbi notiek 79 skolās
Autors: NRA.lv / 26. jūlijs 2012, 18:30
Pavisam kopā šovasar būvdarbi tiek veikti 72 pirmsskolas izglītības iestādēs un 79 skolās, no domes budžeta tam atvēlot gandrīz 12 miljonus latu. Lai pārbaudītu, kā noris būvdarbi, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu devās uz trim Rīgas centra skolām.


Kā pirmo viņi apmeklēja Rīgas Valda Zālīša pamatskolu O.Kalpaka bulvārī 8. Vēsturiskajai ēkai tiek renovēta fasāde un restaurēti logi Rīgas domes jaunās investīciju programmas "Pilsētas fasādes" ietvaros. Darbus veic SIA "Velve". Programmas "Pilsētas fasādes" ietvaros šogad fasādes atjauno septiņām ēkām - bez Zālīša pamatskolas tās ir Rīgas 34.vidusskola Kandavas ielā 4/6, Rīgas 19.vidusskola Miglas ielā 19, Rīgas 10.vidusskola Lenču ielā 1, Rīgas vakara ģimnāzija Gaiziņa ielā 1, Rīgas Kristīgā vidusskola A.Deglava ielā 3, kā arī Pāvula Jurjāna mūzikas skola Baložu ielā 27. Programmas kopējais finansējums ir aptuveni 1,5 miljoni latu. Visām restaurētajām fasādēm tiks uzstādīts dekoratīvais fasādes apgaismojums, šādi padarot Rīgu skaistāku arī naktīs.

Tāpat skolai tiek renovēta virtuve. Darbus veic SIA "Ota un partneri" un to izmaksas ir 34,7 tūkstoši latu. Šogad virtuvju renovācija tiks veikta 12 objektos - trīs skolās un deviņos bērnudārzos. Domes vadība bija gandarīta par paveikto. Savukārt skolas pārstāvji norādīja, ka tas, ko skolai vēl nepieciešams sakārtot, ir skolas iekšējais pagalms, kuru skolēni aktīvi izmanto starpbrīžos. Šeit pagalma iekārtošanai varētu rast līdzīgu risinājumu, kā Rīgas centra humanitārajai vidusskolai, kur pagalms ir segts ar mīksto segumu, tajā izvietots rotaļu laukums un trenažieri.

Kā nākamo domes pārstāvji apmeklēja Rīgas 21.vidusskolas ēku Tomsona ielā 35. Skolā šajā vasarā tiek atjaunota sporta zāle un aktu zāle. Šovasar sporta zāles tiek renovētas astoņās skolās, savukārt aktu zāļu renovācija notiek divās skolās. Papildus tam jāmin vēl viena investīciju programma - skatuves aprīkojuma uzstādīšana, kas tiek veikta 16 skolās.

Kā pēdējā tika apmeklēta Rīgas Hanzas vidusskolu Grostonas ielā 5, kur SIA "SZMA-Rīga" pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veic teritorijas labiekārtošanas darbus un sadarbībā ar Latvijas futbola federāciju - moderna sporta laukuma izbūvi. Līguma summa ir Ls 775,6 tūkstoši latu. Plānots, ka jau mācību gadu uzsākot, skolēnus sagaidīs futbola laukums ar mākslīgā seguma zālienu, skrejceliņi un vingrošanas laukums. Teritorija tiks arī izgaismota un apzaļumota.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, skolas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats