20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Anglijas tiesa piedzen no prasītājiem par labu Lembergam tiesāšanās izdevumus
Anglijas tiesa piedzen no prasītājiem par labu Lembergam tiesāšanās izdevumus
Autors: NRA.lv / 25. jūlijs 2012, 12:45
Vakar Anglijas Augstās tiesas karalienes sēdekļa Komerctiesā notika tiesas sēde, kurā tika izskatīti jautājumi, kas izriet no Anglijas tiesas 2012.gada 12.jūlija lēmuma, ar kuru tika noraidīta Antonio Gramsci Shipping Corporation un citu Latvijas kuģniecības meitas sabiedrību celtā prasība pret Aivaru Lembergu Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.


Pretēji prasītāju paustajam viedoklim tiesas lēmums par jurisdikcijas neesamību mainīts netika, nra.lv informēja zvērināta advokāte, Vineta Čukste. Turklāt tiesa nolēma piedzīt no prasītājiem par labu Aivaram Lembergam tiesāšanās izdevumus. Konkrēta summa un samaksas termiņš šajā tiesas sēdē netika noteikts, jo tiesa turpinās darbu 2012.gada 31.jūlijā.

Prasītājiem tiks dota atļauja iesniegt apelācijas sūdzību tikai tādā gadījumā, ja Anglijas Augstākā tiesa pieņems izskatīšanai kasācijas sūdzību lietā VTB pret Nutritek, kurā tiek skatīts no juridiskā viedokļa identisks jautājums par Anglijas tiesas jurisdikcijas esamību pār ārvalsts pilsoni (un kurā apelācijas instances tiesa jau ir apstiprinājusi, ka argumentācija, kas tika izmantota Aivara Lemberga iesniegtajā sūdzībā, ir pareiza). Ja lietā VTB pret Nutritek tiks liegta iespēja iesniegt apelācijas sūdzību, tad arī Antonio Gransci Shipping Corporation un pārējie prasītāji nedrīkstēs sniegt apelācijas sūdzību šajā lietā.

Aivara Lemberga aktīvu iesaldēšanas rīkojums paliks spēkā līdz brīdim, kamēr tiks pieņemts tiesas lēmums, ka prasītājiem ir liegtas tiesības iesniegt apelācijas sūdzību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Anglijas tiesa, Antonio Gramsci Shipping Corporation, Latvijas kuģniecība, Vineta Čukste

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats