23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas iekškvartālu ielām sola 16 miljonus latu
Rīgas iekškvartālu ielām sola 16 miljonus latu
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 24. jūlijs 2012, 16:56
Rīgas dome ir paziņojusi, ka šogad uzsāk iekškvartālu ielu remontus, kas ilgs četrus gadus.


 Šai programmai kopumā tiks atvēlēti apmēram 16 miljoni latu, un darbus veiks pakāpeniski, pielāgojot tos jau pastāvošajiem plāniem par pilsētas mikrorajonu attīstību un infrastruktūras uzlabošanu, piemēram, bērnu rotaļlaukumu iekārtošanu, raksta NRA.lv.

Šogad paredzēts izlietot apmēram divus miljonus latu, un nelielo ieliņu jauno kvalitāti pirmie varēs novērtēt Pļavnieku un Purvciema mikrorajonu iedzīvotāji. Tiek solīts, ka turpmākajos trijos gados tiks izremontēti visi iekškvartālu ceļi arī pārējos galvaspilsētas mikrorajonos.

Šogad ielu seguma periodiskai atjaunošanai domes budžetā ir piešķirti 2,3 miljoni latu. Pašvaldībā informē, ka darbi tiek vai tiks veikti 14 ielu posmos: Graudu ielā no Putnu ielas līdz Stērstu ielai un Stērstu ielā no Graudu ielas līdz Mazai Stērstu ielai; Kalnciema ielā no Lielirbes ielas līdz Ventspils ielai; Apūzes ielā no Anniņmuižas ielas līdz Zalves ielai; Antenas ielā no Bauskas ielas līdz Mūkusalas ielai; Imantas 16. līnijā no Gramzdas ielas līdz Ruses ielai; Tērbatas ielā no Matīsa ielas līdz Tallinas ielai; Līvānu ielā, Lubānas ielā no Rēzeknes ielas līdz Slāvu aplim un Rēzeknes ielā no Lubānas ielas līdz Piedrujas ielai; Jēkabpils ielā no F. Sadovņikova ielas līdz Katoļu ielai; Mazajā Krasta ielā no Toma ielas līdz Maskavas ielai; K. Valdemāra ielā no Meierovica bulvāra līdz Citadeles ielai; Tilta ielā no Tvaika ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei; Ieriķu ielā no Zemitāna satiksmes pārvada līdz Dzelzavas ielai; Stirnu ielā no Dzelzavas ielas līdz G. Astras ielai; Skuju ielā no Vecāķu prospekta līdz A. Dombrovska ielai.

Turpinās arī to projektu īstenošana, kur tiek izlietoti ne tikai pašvaldības, bet arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi: K. Valdemāra un Daugavgrīvas ielu vērienīgā rekonstrukcija, kas noslēgsies tikai nākamā gada beigās, rekonstrukcija Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielas posmā no Ulbrokas ielas līdz Lubānas ielai, kā arī K. Ulmaņa gatves un Be-berbeķu ielas krustojumā. Pārbūves darbi uzsākti arī Vienības gatvē, posmā no Kaplavas ielas līdz Ozolciema ielai. Arī tur šovasar jāpiecieš sastrēgumi un izmaiņas satiksmes organizācijā, lai pavisam drīz iegūtu plašāku brauktuvi autotransportam un lielākas ērtības arī gājējiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas dome, Rīgas iekškvartāli

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats