20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latviešu izveidoto mācību sociālo tīklu Mykoob augsti novērtē ASV - jau no augusta tas sāks darboties 900 skolu tīklā
Latviešu izveidoto mācību sociālo tīklu Mykoob augsti novērtē ASV - jau no augusta tas sāks darboties 900 skolu tīklā
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 23. jūlijs 2012, 13:17
Mykoob, kas pērn starptautiskajā tehnoloģiju ideju konkursā „Startup Week 2011” Vīnē ieguva 2. vietu un tiesības doties uz augsto tehnoloģiju meku Silīcija ieleju ASV, panācis vienošanos ar 900 ASV skolu tīklu par Latvijā radītā mācību sociālā tīkla Mykoob ieviešanu, uzsākot darbību jau no jaunā mācību gada, kas ASV sākas augustā.


Mykoob panākumi ir apliecinājums mūsu uzņēmēju un izgudrotāju augstajam potenciālam iekarot tādas lielvalstis kā ASV ar inovatīviem IT produktiem, kas radušies tepat Latvijā.

Speciāli ASV tika radīts jauns mācību sociālā tīkla Mykoob produkts, kas ļaus skolēnu vecākiem ar interneta starpniecību izvēlēties skolas ēdnīcas piedāvātos ēdienus un bērna pusdienām tos pasūtīt jau iepriekš. Šādā veidā tiek mazināta iespēja, ka skolēnam atņem pusdienas naudu, kā arī vecāki var rūpēties par bērna uzturu, ierobežojot viņu iespējas pamatēdiena vietā iegādāties saldumus un našķus.

Ģirts Ļaudaks, SIA „Mykoob” valdes loceklis, viens no projekta autoriem: „Šis ir ļoti labs sākums mācību sociālā tīkla Mykoob panākumiem ārpus Latvijas. Turklāt, tie sasniegti neticami īsā laika posmā, kopš februāra, kad mūsu komanda devās uz ASV. Mūs pārsteidza lēmumu pieņemšanas ātrums, jo, neskatoties uz vairāku simtu iesaistīto skolu skaitu, tas ASV notiek ļoti ātri. Varbūt tā ir atšķirība no Latvijas, kur viss paņem daudz vairāk laika un bieži vien labas idejas paliek gaisā karājoties. Mūsu panākumi ASV nenozīmē, ka Mykoob apstāsies pie sasniegtā – mēs turpināsim darbu pie jaunu produktu attīstīšanas tepat Latvijā un ASV, kā arī meklēsim jaunas valstis, kur integrēt Mykoob platformu skolās.”

900 skolas atrodas dažādos ASV štatos, tās visas ir privātskolas dažāda vecuma bērniem.

No Latvijas uzņēmumiem, Mykoob bija pirmais tehnoloģiju projekts, kas 500 Eiropas uzņēmumu konkurencē ieguva tik augstu novērtējumu starptautiskajā konkursā „Startup Week 2011”. Uzņēmumam tā bija iespēja praktizēties ASV un gūt labus kontaktus, kas palīdzēja radīt jaunas idejas un paplašināt biznesu.

Izstrādātā „Mykoob” sistēma atšķiras no līdzīgām pasaulē, jo ir vienkārša un funkcionāla lietošanā, tai nav nepieciešama laikietilpīga un uz īpašām zināšanām orientēta administrēšana, un tā ir veidota kā sociālais tīkls ar tam atbilstošām lietošanas priekšrocībām.

Ģirts Ļaudaks: „Jau šobrīd ASV darbojas dažādas IT skolu vadības sistēmas. Lielākoties tās ir smagnējas un varbūt mūsu laikam, un iespējām novecojušas. Mykoob guva amerikāņu simpātijas tieši ar vienkāršumu, interaktivitāti un iespēju veidot papildu opcijas, atvieglojot skolu un vecāku komunikāciju. Šis viens projekts ir tikai sākums – jau šobrīd skolas izsaka jaunas vēlmes pēc produktiem, pie kuru izstrādes ķersimies jau rudenī.”

Tāpat SIA „Mykoob” cer uz Rīgas domes atsaucību un pozitīvu lēmumu, lai Rīgas skolās ieviestu ziemā prezentēto skolēnu identificēšanas sistēmu, kas izstrādāta kopā ar „Rīgas karti” un šobrīd pilotprojekta statusā darbojas jau trijās galvaspilsētas skolās. Šis projekts būtu nozīmīgs skolām, jo uzlabotu mācību stundu apmeklētību un tādējādi skolēnu sekmes, kā arī drošību, kas samazinātu iespēju nepiederošām personām iekļūt skolās.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, Ģirts Ļaudaks, Mykoob, skolas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats