24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Kāpēc VID tik bargs pret Biedriņu?
Kāpēc VID tik bargs pret Biedriņu?
Autors: Apollo.lv / 18. jūlijs 2012, 13:23
Eksperti pārsteigti par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) bardzību pret Latvijas bagātāko basketbolistu Andri Biedriņu. Kā vēsta laikraksts «Diena», atbildes, kādēļ VID pret basketbolistu vēršas tik skarbi, var būt ļoti dažādas.


Nodokļu eksperte Gunta Kauliņa gan aizrāda, ka jautājums par kriminālatbildību nav viennozīmīgs. «Ir apšaubāms VID apgalvojums, ka tur ir krimināls mērķis, jo firma var mēģināt pierādīt, ka tā nav dibināta tikai, lai izvairītos no nodokļiem, piemēram, turpinot komercdarbību. Protams, ja Biedriņam nav līguma ar firmu par laivas izmantošanu, tad ir slikti. Te gan jāatceras, ka līgums var būt arī mutisks, tādēļ viss atkarīgs no tā, vai viņš beigu beigās firmai par laivas izmantošanu samaksās,» viņa skaidro.

Zvērināts advokāts Jānis Zelmenis, jautāts, kāpēc šajā gadījumā ierosināta krimināllieta, nevis administratīvā kā parasti līdzīgos gadījumos, atbildēja: «tur var būt 101 iemesls, sākot no tā, ka ļoti negudri uzvedas pats «klients» vai arī VID vajag sev spalvas papucēt, uztaisot skaļu lietu, un beidzot ar to, ka vienkārši rodas psiholoģiskais konflikts starp izmeklētāju un basketbolistu».

Zelmenis pieļauj, ka sākumā bija audits, tad uztaisīts uzrēķins, bet Biedriņš to nesamaksāja, pēc kā VID nostājās principiālā pozā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Gunta Kauliņa, Jānis Zelmenis, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats