24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā siltums ir par 27% lētāks nekā Viļņā
Rīgā siltums ir par 27% lētāks nekā Viļņā
Autors: NRA.lv / 17. jūlijs 2012, 15:04
Uzņēmums "Rīgas Siltums" norāda, ka dabasgāzes izmaksas veido 82% no siltumenerģijas tarifa, tāpēc, pieaugot dabasgāzes tirdzniecības cenai atbilstoši pieaug arī siltumenerģijas cena.


Jūlijā siltumenerģijas cena pie pašreizējās AS "Latvijas Gāze" noteiktās dabasgāzes tirdzniecības cenas 230 Ls/tūkst.n.m³, ir 45,42 Ls/MWh, kas salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi ir par 6% augstāks, kad jūnijā dabasgāzes tirdzniecības cena bija 210 Ls/tūkst.n.m³ un atbilstoši siltumenerģijas cena bija 42,81 Ls/MWh.

Saistībā ar valsts noteikto akcīzes nodokli dabasgāzei un dabasgāzes tirdzniecības cenas pieaugumu, siltumenerģijas cena jūlijā ir sasniedzis pēdējo gadu augstāko līmeni.

Ja salīdzina Rīgu ar Baltijas valstu galvaspilsētām, siltumenerģijas cena Rīgā jūlijā ir gandrīz vienā līmenī ar Tallinu un par 27% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Viļņā.

AS "RĪGAS SILTUMS" turpina modernizēt siltumapgādes sistēmu Rīgā, lai paaugstinātu siltumapgādes drošību un samazinātu dabasgāzes ietekmi uz siltumenerģijas tarifu, kas dos iespēju nākotnē samazināt siltumenerģijas cenu.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS "RĪGAS SILTUMS" īpašumā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Gāze, Rīgas Siltums, siltums, Viļņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats