25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » airBaltic parakstījis nodomu protokolu par 20 Bombardier CSeries lidmašīnu iegādi
airBaltic parakstījis nodomu protokolu par 20 Bombardier CSeries lidmašīnu iegādi
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 10. jūlijs 2012, 16:50
Bombardier Aerospace un Latvijas nacionālā aviokompānija šodien paziņoja, ka ir parakstījuši nodomu protokolu par 10 CS300 lidmašīnu iegādi un pirkuma tiesību saņemšanu vēl desmit CS300 lidmašīnām.


Pie pašreizējā CS300 lidmašīnas cenu pasūtījuma, darījuma vērtība pēc kataloga cenām ir aptuveni 764 miljoni ASV dolāru (437 miljoni latu), turklāt, ja tiks izmantotas iegādes tiesības uz 10 papildu lidmašīnām, tā var pieaugt līdz 1,57 miljardiem ASV dolāru (898 miljoni latu). 

“Saistībā ar mūsu nodomu pilnībā nomainīt vecākās mūsu flotes lidmašīnas, mēs izskatījām lielāko ražotāju lidmašīnu piedāvājumu un secinājām, ka jaunākās CS300 lidmašīnas vislabāk atbilst mūsu izstrādātā biznesa plāna prasībām. Ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotās lidmašīnas ir piemērotas mūsu tirgum un būs lielisks papildinājums mūsu flotes astoņām Bombardier Q400 Next Gen turbopropelleru lidmašīnām,” sacīja Martins Gauss, airBaltic izpilddirektors. “Lieliskā ekonomija un piegādes grafiks bija galvenie izvēles faktori par labu Bombardier CS300 lidmašīnām.”

“Papildus tam, mūsu pasažieru ceļošanas pieredzi papildinās arī CSeries lidmašīnu komforts, kas ietver piecas blakussēdvietas un plašāku vidējo sēdvietu rindu,” papildināja Martins Gauss.

"CSeries lidmašīnu programma turpina gūt arvien jaunus panākumus, ienākot jaunos tirgos ar unikālu pielietojumu. Jaunākais CSeries lidaparātu programmas klients airBaltic, kas kļuvis pazīstams ar savām inovācijām, uzskatāmi parāda augošo pieprasījumu un nepieciešamību pēc nepārspējamām tehnoloģijām, kā arī darbības elastīguma," saka Maiks Arkamone (Mike Arcamone), Bombardier Commercial Aircraft prezidents. "Priecājamies, ka airBaltic ir izvēlējies CSeries lidmašīnas, lai realizētu savus jaunākos plānus un piedāvātu pasažieriem augstāku komforta līmeni. CSeries lidaparātiem ir plašs klientu loks, kurā ietilpst vairākas nacionālās aviokompānijas, piemēram airBaltic, lielas starptautiskās aviokompānijas, zemo cenu aviokompānijas, premium klases aviokompānijas, kas apkalpo lidostas pilsētu centros, kā arī līzinga kompānijas, kas uzskatāmi demonstrē šo lidaparātu pielāgojamību, lai veiktu visdažādākās gaisa transporta funkcijas visā pasaulē."

2012.gadā airlinetrends.com atzina airBaltic par vienu no pasaules inovatīvākajām aviokompānijām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, Bombardier Aerospace, CS300, Maiks Arkamone, Martins Gauss

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats