20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Tūristus ziemai vilina ar zemākās cenas garantiju
Tūristus ziemai vilina ar zemākās cenas garantiju
Autors: NRA.lv / 9. jūlijs 2012, 13:07
Lai gan vasara vēl pilnā plaukumā un ļaudis starplaikos starp lietusgāzēm steidz baudīt sauli, tūrisma speciālisti tagad sāk piedāvāt ceļojumus ziemas sezonai, piesolot viszemākās cenas.


Galvenais āķis, ar ko jau tagad klientus pieteikties ziemas sezonas ceļojumiem un iemaksāt pirmo maksājumu mudina tūrisma operatori, ir zemākās cenas garantija. Proti, ja vēlāk šis pats ceļojums tiek pārdots par zemāku cenu, tad klientam ir tiesības pieprasīt atmaksāt cenas starpību. «Jā, arī šogad Novatours ir zemākās cenas garantija. Notiek ziemas sezonas iepriekšpārdošanas akcija ar atlaidēm, turklāt ar zemākās cenas garantiju. Savlaicīga plānošana ļauj cilvēkiem iegādāties ceļojumus lētāk, kā arī nodrošina izvēles iespējas, kas ir īpaši svarīgi tūristiem, kuri uz vienu galamērķi dodas vairākkārt un vēlas apmesties jau iecienītās viesnīcās. Zemākās cenas garantija apliecina, ka, pērkot kaut pusgadu iepriekš, būs saņemts izdevīgākais piedāvājums,» Neatkarīgajai pauž tūrisma operatora Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

Taču tūrisma aģentūras Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa Neatkarīgajai atklāj – pašiem tūristiem ir jāseko līdzi cenu piedāvājumiem, jo neviens jau nezvanīs un neinformēs, ka attiecīgajam ceļojumam cena ir zemāka nekā pirkšanas brīdī. Turklāt jāņem vērā, ka, lai atgūtu cenu starpību, jāsakrīt gan ceļojuma datumam, gan virzienam, gan arī izvēlētajai viesnīcai ar attiecīgo komforta līmeni. Taču, nenoliedzami, zemākās cenas garantija ir viens no motivētājiem, kāpēc cilvēki ceļojumus mēdz iegādāties laikus.

Ziemā populāras ir slēpošanas tūres un ceļojumi uz siltajām zemēm. «Raksturojot pieprasījumu Baltijas tirgū, jāatzīst, ka vēlme visiem tūristiem ir viena: lieliska atpūta. 2011./2012 sezonas populārākais galamērķis bija Ēģipte – ceļojumus uz Ēģipti izvēlējās divas reizes biežāk nekā pērn tajā pašā periodā. Prognozējam, ka 2012./2013. ziemas sezona būs vēl veiksmīgāka,» saka L. Močeņovs.

Jau šobrīd tiek piedāvātas slēpošanas tūres uz Andoru, Austriju, Franciju un Itāliju. Šobrīd nedēļas tūre uz Itāliju maksā, sākot no 315 latiem par personu, un cenā ietilpst lidojums, transfērs un divzvaigžņu viesnīca. Savukārt slēpošanas tūre uz Franciju maksā, sākot no 385 latiem par personu.

«Slēpošanas tūrēm nav ieteicams gaidīt pēdējā brīža cenu – tās praktiski nekad nav,» atzīst I. Krūmiņa, piebilstot: jo agrāk sāk plānot savu aktīvo ziemas prieku baudīšanas atvaļinājumu, jo zemākas arī kopējā ceļojuma cenas. Cilvēki izvēloties gan izmantot tūrisma operatoru pakalpojumus, gan organizētos ceļojumus ar autobusiem, kuru piedāvājumi vēl praktiski neesot atrodami, gan arī paši dodoties slēpot. Individuālajiem ceļotājiem vēlams jau laikus paskatīties pēc piedāvājuma, kur cenā iekļauta gan slēpošanas pase, gan arī tā dēvētā sniega garantija. Tas nozīmē: ja attiecīgajā laika posmā sniega trūkuma dēļ nestrādā visas trases, ir iespēja atgūt daļu no iemaksātās naudas. Latvijas tūrisma operatori gan šādu pakalpojumu nepiedāvā.

Cilvēki, kuri vēlas ziemas atpūtu pavadīt saulainās zemēs, nereti izvēlas pēdējā brīža piedāvājumus, nevis iepriekšpārdošanu. «Raksturojot ceļojumu izvēli, kā galvenos atslēgas vārdus var minēt ekonomiski un pārdomāti, jo cilvēki rūpīgi plāno un izvērtē gan savas vēlmes, gan iespējas. Pēdējā brīža piedāvājumi ir ļoti iecienīti un nereti tiek burtiski izķerti. Protams, ik gadu viss sadārdzinās dažādu faktoru dēļ – kāpj arī aviācijas degvielas cenas, kā arī populārākajos galamērķos, palielinoties tūristu skaitam, viesnīcas ceļ cenas. Tik un tā cenšamies regulēt cenas, lai tās būtu pieņemamas klientiem un neciestu pakalpojumu kvalitāte,» teic L. Močeņovs.

Šogad jau iecienītajiem siltajiem galamērķiem, kā Ēģiptei un Kanāriju salām, klāt nākusi arī Taizeme. Savukārt no Viļņas iespējams doties arī uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Indiju, bet piedāvājums no Tallinas ietver arī Izraēlu. Lētākā izmitināšanās Taizemē šobrīd tiek piedāvāta, sākot no 645 latiem par personu uz 14 naktīm.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Leonīds Močeņovs, tūristi, ziema

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats