17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgas 1.slimnīcas rekonstrukcijā plānots ieguldīt 9 miljonus latu
Rīgas 1.slimnīcas rekonstrukcijā plānots ieguldīt 9 miljonus latu
Autors: NRA.lv / 4. jūlijs 2012, 18:01
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa šodien apmeklēja Rīgas 1. slimnīcu kur vairākos korpusos notiek vērienīgi rekonstrukcijas darbi.


2009.gadā Rīgas 1.slimnīca bija nonākusi ļoti sarežģītā situācijā. Pateicoties tā laika Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadībai un slimnīcas kolektīva neatlaidībai, slimnīca ne tikai izdzīvoja, tā attīstās. Rīgas dome, ieguldot ievērojamas investīcijas un apvienojot slimnīcas telpās vairākas poliklīnikas, izveidos pilsētas centrā kvalitatīvu, daudzfunkcionālu medicīnas iestādi. Rīgas 1.slimnīcai ir ļoti labas perspektīvas", norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

17. korpusa ēkas 3. un 4. stāvs ir pilnībā renovēti, tur ir izvietotas sociālās gultas. Tās ir kvalitatīvākās un mūsdienīgākās sociālo gultu nodaļas Rīgā un Latvijā. Pēc rekonstrukcijas sociālo gultu skaits tiks palielināts par 30 vietām - kopumā būs 90 gultas. 17.korpusa 2. stāvā ierīkotas mūsdienīgas oftalmoloģijas (acu) nodaļa ar dienas stacionāru, kā arī otolaringoloģijas (lor) nodaļa ar dienas stacionāru.

Korpusā izveidotas inženierkomunikācijas - ūdens, kanalizācija, siltums, elektrība, vājstrāvas, ventilācija, trauksmes izziņošanas signalizācija, ugunsdrošības signalizācija. Ēka aprīkota ar jauniem saimniecības un pasažieru liftiem; pilnībā atjaunotas ēkas iekšējās kāpnes. "Sociālo gultu" nodaļas 3. un 4.stāvā ierīkota jaunā ventilācijas sistēma, kura ir papildināta ar bipolāro jonizācijas sistēmu, kas novērš smaku un nodrošina gaisa attīrīšanu no nevēlamiem mikroorganismiem. Ēkas apkārtnē tiks labiekārtota zaļā zona pacientu un apmeklētāju vajadzībām, kā arī nodrošināta operatīvā un saimniecības transporta piekļūšana.

Oftalmoloģijas (acu) nodaļā ierīkotas 6 palātas ar 20 gultām dienas stacionāra vajadzībām. Nodaļa aprīkota ar divām specializētām acu operāciju zālēm. Nodaļā ierīkotas procedūru telpas, virtuve, labierīcības, personāla telpas un ārstu kabineti. Otolaringoloģijas (lor) nodaļā ierīkotas 4 palātas ar 14 gultām dienas stacionāra vajadzībām. Tā aprīkota ar specializētu ausu, kakla un deguna operāciju zāli, ierīkotas procedūru telpas, virtuve, labierīcības, personāla telpas un ārstu kabineti.

Ar jūliju uzsākti renovācijas darbi 1. korpusā, kurā atrodas poliklīnikas ēka. Plānotais darbu izpildes termiņš - šā gada 7. decembris. Tajā veiks iekšējos apdares darbus, uzlabos energoefektivitāti, veiks inženiertīklu nomaiņu, tajā skaitā ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas, apkures un ventilācijas sistēmas, strāvas un vājstrāvas sistēmas, skābekļa sistēmas, uzstādīs ugunsdrošības un apsardzes signalizācijas.

Šā gada nogalē plānots uzsākt 23.korpusa rekonstrukcijas darbus. Pēc darbu pabeigšanas tajā tiks izvietoti SIA "Veselības nams 5" un Ūdens dziedniecības nodaļa. Visus korpusa būvniecības darbus plānots pabeigt viena gada laikā. Bijušo stacionārās nodaļas ēku plānots pārveidot par bērnu veselības centru ar ģimenes ārstu praksēm, bērnu speciālistu konsultācijām, stomatoloģiju, rehabilitāciju un ūdensdziedniecību. Ēkas cokolstāvā plānots izvietot ūdensdziedniecības un rehabilitācijas kompleksu; ģimenes ārstu prakses un speciālistu konsultāciju telpas ēkas 1. stāvā, bet stomatoloģijas kabinetus ēkas 2. stāvā un jumta stāvā. Tiks izveidota vienota pacientu reģistratūra, kas apkalpos visus poliklīnikas apmeklētājus.

Savukārt ERAF projekta ietvaros ir veikta neatliekamā medicīniskā dienesta, angiokardiogrāfijas kabineta, uzņemšanas nodaļas, kā arī terapijas un ķirurģijas dienas stacionāru telpu renovācija. RP SIA "Rīgas 1.slimnīca" noslēgto līgumu kopsumma 911 666,27LVL, no tiem - ERAF finansējums: 520 747,21LVL; Rīgas domes līdzfinansējums 311 281,00LVL un Rīgas 1.slimnīcas līdzfinansējums 79 638,06 LVL.

2011. gada septembrī Rīgas domes Īpašuma departaments izsludināja iepirkumu konkursu Rīgas 1.slimnīcas 1. un 17. korpusa vienkāršotu renovāciju un 23. korpusa tehniskā projekta izstrādi un rekonstrukciju. Par uzvarētāju tika atzīts un līgums noslēgts ar pilnsabiedrību "LNK Industries Partnership" (pēc nosaukuma maiņas "BCC & LT"). Līguma summa ir 4 020 083.49 Ls (kopā ar PVN 724 933.09 Ls)


Diskusija par rakstu (0) , Nils Ušakovs, Rīgas 1. slimnīca

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats