20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ne visi tirgotāji mainījuši cenas pēc PVN samazinājuma
Ne visi tirgotāji mainījuši cenas pēc PVN samazinājuma
Autors: Apollo.lv / 4. jūlijs 2012, 9:26
Saskaņā ar laikraksta «Dienas bizness» veikto pētījumu ne visi tirgotāji mainījuši cenas pēc PVN samazinājuma par 1%, ziņo laikraksts.


Laikraksts pētījumam izvēlējās divus veikalus Purvciemā – «Rimi» un «Maxima», raksta Apollo.lv.

Noskaidrojās, ka cenas patiešām ir koriģētas uz leju atsevišķiem produktiem, bet tas nav darīts visām precēm. Preču cenas zem lata, kas iepriekš arī tika uzsvērts no tirgotāju puses, palikušas nemainīgas pēc PVN samazināšanas. Cita situācija bija vērojama ar izvēlētajām precēm cenās virs lata. «Rimi» samazinājis cenas «Laimas» konfektēm un konjakam «Remy Martin VSOP», bet «piemirsis» par «Nivea» dušas želeju. Savukārt veikalā «Maxima» tika novērots cenu samazinājums kafijai «Merrild» un cūkgaļas karbonādei (par 2 santīmiem), bet cena konjakam «Hennessy VS» un «Manland» džinsu biksēm bija palikusi nemainīga.

«Rimi Latvia» pārstāve Zane Eniņa skaidro, ka «Rimi» un «Supernetto» veikalos ir pabeigta pāreja uz PVN likmi 21% apmērā. Kases aparātu pārprogrammēšana notikusi naktī no sestdienas uz svētdienu. Cenu zīmju nomaiņa pārsvarā tikusi veikta svētdienas laikā un pabeigta 2. jūlijā, skaidro Eniņa, piebilstot, ka preču apjoms, kurām bija jānomaina cenas, bija ļoti liels – vairāk nekā 25 tūkstoši preču. «Maxima Latvija» preses sekretārs Ivars Andiņš skaidroja, ka tas izmaksās ap 110 tūkstošiem latu. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: cenu samazināšanās, PVN samazināšāna, tirgotāji

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats