28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ušakovs: Mēs cīnīsimies par tūristiem no Ķīnas
Ušakovs: Mēs cīnīsimies par tūristiem no Ķīnas
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 26. jūnijs 2012, 15:17
Rīga cīnīsies par tūristiem no Ķīnas - tā šodien Pekinā teica Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, tiekoties ar Pasaules tūrisma pilsētu federācijas vadību un Ķīnas tūrisma firmu pārstāvjiem.


Tikšanās laikā tika panākta vienošanās par to, ka Rīga kļūst par vienu no Pasaules tūrisma pilsētu federācijas (PTPD) dibinātajiem. Federācija apvieno 26 pasaules pilsētas un 17 Ķīnas pilsētas. Federācijas mērķis ir veicināt sadarbību starp pasaules pilsētām, pieredzes apmaiņu tūrisma jomā, attīstot šo nozari.

"Tiek prognozēts, ka drīz katru gadu pasauli apceļos apmēram 100 miljonu tūristu no Ķīnas. Un mums jāstrādā, lai daļa no viņiem apmeklētu Latviju. Tieši tāpēc ir tik svarīgi kļūt Pekinā par līdzdibinātājiem jaunai Pasaules tūrisma pilsētu federācijai", sacīja Ušakovs.

Ķīnas tūrisma firmu pārstāvji pastāstīja, ka Ķīnā pagaidām trūkst informācijas par Latviju, taču ņemot vērā, ka ķīniešu tūristi ir aktīvi ceļotāji un vēlas apskatīt arvien jaunus galamērķus, Rīga tiem varētu būt ļoti interesanta. Viņi arī norādīja, ka nepieciešams attīstīt tiešos lidojumus un čarterlidojumus.

Tūrisma kompāniju pārstāvjus ieinteresēja iespēja, apmeklējot Rīgu, vienlaicīgi ar citam pilsētām Baltijā, Skandināvijā un Krievijā, līdz kurām no Rīgas ir tiešie lidojumi vai cita veida satiksme.

Šodien tika arī nolemts, ka šā gada septembrī Pekinā Rīga ar savu stendu piedalīsies pirmajā Pasaules tūrisma pilsētu federācijas asamblejā. Līdz tam laikam Rīgas Tūrisma attīstības birojam (RTAB) būs jāsagatavo informatīvie materiāli Ķīnas tirgum.

Ķīnas tūroperatori arī bija ieinteresēti jau tagad iegūt Rīgas tūrisma aģentūru kontaktus. RTAB uzņemsies starpnieka lomu, lai veidotu kontaktu biržu ar Ķīnas tūrisma nozares pārstāvjiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ķīna, Nils Ušakovs, Rīga, tūrisms

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats