24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Tiesa Neatkarīgās un Viņķeles strīdā lemj par labu laikrakstam
Tiesa Neatkarīgās un Viņķeles strīdā lemj par labu laikrakstam
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 21. jūnijs 2012, 13:07
Labklājības ministres Ilzes Viņķeles prasību pret SIA Mediju nams, kurā viņa no uzņēmuma vēlējās piedzīt 3000 latu par fotogrāfijas no personīgā arhīva publicēšanu Neatkarīgajā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmajā instancē atzinusi par nepamatotu.


Prasībā viņa lūdza no uzņēmuma piedzīt ne tikai 3000 latu par morālā kaitējuma nodarīšanu, bet arī 240 latu par autoratlīdzību, kuru viņa it kā esot pelnījusi par fotogrāfijas uzņemšanu.

Fotogrāfijā, kura aizskāra politiķi, bija vērojams, kā I. Viņķele un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe draudzīgā gaisotnē kopā pavada brīvo laiku.

Mediju nama valdes priekšsēdētājs Armands Puče uzskata, ka Neatkarīgajai bija visas tiesības publicēt šo fotogrāfiju, jo tā sabiedrībai tapa zināms par politiķu un tiesībsargājošo struktūru ciešajām attiecībām, kas zināmos gadījumos varētu izskaidrot viena vai otra koalīcijas lēmuma tapšanu.

«Ar šo fotogrāfiju tika parādītas ciešās korporatīvās saites starp varas partiju un tiesībsargājošajām struktūrām, kas ļauj spriest par viena vai otra lēmuma tapšanu. Domāju, ka tieši šā iemesla dēļ sabiedrībai bija tiesības to uzzināt. Situāciju nemainītu arī fakts, ja attiecīgās struktūras vadība cieši draudzētos ar opozīcijas pārstāvjiem,» saka A. Puče.

Publikācijā Neatkarīgajā pērnā gada sākumā ziņojām par materiāliem, kuros plaši iztirzāta Strīķu ģimenes tuvā draudzība ar Vienotības politiķiem brāļiem Viņķeļiem. Publikācijai bija pievienotas arī šīs ciešās saites apliecinošas fotogrāfijas. Pēteris Viņķelis savulaik strādājis Latvijas diplomātiskajā dienestā gan Krievijā, gan ASV, savukārt Juris Viņķelis zināms kā Rīgas domes deputāts un bijušais Rīgas domes


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Armands Puče, Ilze Viņķele, Mediju nams, tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats