18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Latviešu valodas kursus Rīgā izķer pat vasarā
Latviešu valodas kursus Rīgā izķer pat vasarā
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 18. jūnijs 2012, 16:46
Tiklīdz pagājušajā piektdienā parādījās informācija par latviešu valodas bezmaksas kursiem, rīdzinieki kala dzelzi, kamēr tā karsta. Tālruņi zvanīja gandrīz bez apstājas, un cilvēkus no vēlmes mācīties valodu neatturēja pat vasara, kad daudziem gribas atpūsties, nevis izglītoties.


Piemēram, Intas Straubergas valodu centrs pat nebija sazvanāms, jo tālrunis visu laiku signalizēja – aizņemts!

Viena no iestādēm, kas uzvarēja pašvaldības rīkotajā konkursā par latviešu valodas mācīšanu, ir mācību centrs MC Alfa. Tā pārstāve Olga Čaika stāstīja, ka viens no tālruņa numuriem sadalīts pat uz trim telefonaparātiem un tie visi zvanot gandrīz nemitīgi. «Interese ir ļoti liela, daudzas pirmsskolas iestāžu auklītes interesējas,» viņa informēja. Maijā pašvaldībā tika izskatīti vairāki ieteikumi, kā uzlabot latviešu valodas apguvi Rīgas mazākumtautību bērnudārzos. Viens no pirmajiem praktiskajiem risinājumiem ir latviešu valodas bezmaksas kursi pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem, norādīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Jau šodien pretendenti tiek aicināti izpildīt testus, lai varētu uzsākt mācības mācību centrā MC Alfa. «Šie kursi ir ļoti populāri. Ievēroju tendenci, ka daudzi vēlas pieteikties grupās no augusta līdz novembrim. Vasaras sākumu laikam grib brīvu. Taču skaidrs, ka tie, kuri izvēlas valodu mācīties vasarā, ir motivēti mācīties un kursus apmeklēs,» atzina O. Čaika.

Arī Latvijas Pašvaldību mācību centrā Neatkarīgajai atbildēja, ka interesentu ir daudz, cilvēki ne tikai zvana, bet ir pat atbraukuši un jau pilda anketas. Vasara mācīties kārajiem neesot šķērslis. Esot tādi, kas interesējas, vai var apgūt augstāko valodas līmeni.

Galvaspilsētas iedzīvotāji informāciju par bezmaksas latviešu valodas kursiem var iegūt interneta vietnēs: www.iksd.riga.lv, www.riga.lv.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments organizēja divus konkursus latviešu valodas kursu īstenošanai. Vienā no tiem tika atbalstīti 12 projekti, savukārt otrā – par valodu kursiem profesionālo pienākumu veikšanai pirmsskolas izglītības iestāžu un policijas darbiniekiem – konkursa sietu izturēja divas iestādes: Latviešu valodas aģentūra un SIA Tehforms. Latviešu valodu bez maksas var mācīties visi, izņemot skolēnus un bezdarbniekus.

Ņemot vērā rīdzinieku lielo interesi un vēlmi apgūt latviešu valodu, pašvaldības budžeta grozījumos latviešu valodas bezmaksas kursu organizēšanai tika piešķirts papildu finansējums 100 000 latu apmērā, kas dos iespēju valodu apgūt 1668 iedzīvotājiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: latviešu valoda, MC Alfa, Olga Čaika, Rīgas Dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats