25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Piešķir 3,1 milj. sabiedriskā transporta pasažieru pārvadājumu zaudējumu segšanai
Piešķir 3,1 milj. sabiedriskā transporta pasažieru pārvadājumu zaudējumu segšanai
Autors: NRA.lv / 12. jūnijs 2012, 18:20
Valdība atbalstījusi finansējuma piešķiršanu 3.1 milj. latu apmērā zaudējumu segšanai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem, kas radušies iepriekš plānoto pasākumu neīstenošanas rezultātā.


Lēmums pieņemts otrdien, 12.jūnijā, Ministru kabineta (MK) sēdē, pamatojoties uz Satiksmes ministrijas (SM) iesniegto ziņojumu.

Nepieciešamība 2012. gadā kompensēt neveiktos pasākumus pārvadājumu jomā radusies galvenokārt nepieņemto grozījumu Autopārvadājumu likumā dēļ, kas regulētu un ierobežotu neregulāro pasažieru pārvadātāju darbību, tādā veidā mazinot zaudējumus negūto ieņēmumu veidā gan pašiem pārvadātājiem, gan arī valsts budžetam.

Starp minētajiem un neīstenotajiem pasākumiem ir arī autoostu sistēmas reorganizācija, atsevišķu skolēnu autobusu maršrutu iekļaušana reģionālajā vietējās nozīmes maršrutu tīklā un pasažieru līdzmaksājumu ieviešana sabiedriskajā transportā atsevišķām pasažieru kategorijām.

Līdzekļu piešķiršanu, lai kompensētu neīstenotos pasākumus pārvadājumu jomā, valdība jau konceptuāli bija atbalstījusi šā gada 29.maija MK sēdē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ministru kabinets, sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats