19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Paziņoti Uzņēmumu Reputācijas Topa 2012 rezultāti
Paziņoti Uzņēmumu Reputācijas Topa 2012 rezultāti
Autors: Jānis Lācis / BIZNESS.LV / 12. jūnijs 2012, 17:41
Šodien, 12. jūnijā, AS „Diena” redakcijā notika svinīga jau astotā Uzņēmumu Reputācijas Topa rezultātu paziņošana, kurā tika sumināti 150 Latvijas uzņēmumi ar augstāko reputāciju.


„Nords Porter Novelli”, sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un „Dienas Bizness” veidotais Reputācijas tops ir apjomīgākais uzņēmumu reputācijas pētījums Baltijā, kura apbalvošanas ceremonija šogad pulcināja vairāk nekā 120 valsts vadošo uzņēmumu vadītāju. Klātesošos uzrunāja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. 

‘Dienas Bizness” žurnāla „Lietišķā Diena” redaktores vietniece Guna Gleizde atzīmē, ka šā gada Uzņēmumu reputācijas topa rezultāti liecina, ka sabiedrība kopumā kļūst arvien kritiskāka, vērtējot uzņēmumu sekmes sešos faktoros, kas kopsummā veido uzņēmumu reputācijas indeksu. «Tomēr gan aptaujātie iedzīvotāji, gan uzņēmēji novērtē stabilas vērtības, kompānijas, kurām un kuru produktiem var uzticēties. Nereti uzņēmumi, kuru reputācija iepriekš piedzīvojusi pēkšņu kāpumu vai kritumu, šogad uzrādījuši pretējus rezultātus, savukārt tie, kuru reputācija arī iepriekšējo gadu topā bijusi balstīta uz stabiliem pamatiem, arī šogad sasnieguši labus un pat izcilus rādītājus.»

Reputācijas Topa ceremonijā tika apbalvoti Uzņēmumu Reputācijas Topa 2012 pirmo 10 vietu ieguvēji, kā arī nozaru topu uzvarētāji – vadošie Latvijas uzņēmumi. Jau otro gadu pēc kārtas uzņēmums ar labāko reputāciju ir AS „Laima”, kas šogad saņēma arī balvu kā uzņēmums ar straujāko eksporta potenciāla izaugsmi, ko pasniedza ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Reputācijas topa augstajā 2.vietā ierindojusies AS „Swedbank”, gandrīz sasniedzot pirmskrīzes reputācijas vērtējumu. Tikai par 0.2 indeksa punktiem atpaliekot, SIA „Latvijas Mobilais Telefons” šogad ieguvis 3.vietu, 4. vietā ierindojies SIA „RIMI Latvia”, bet 5. vietu ieņem SIA „Lattelecom”. Uzņēmums ar straujāko reputācijas izaugsmi šā gada topā – AS „Latvenergo”, pakāpjoties Reputācijas topā par 29. vietām.

„Nords Porter Novelli” direktore Evija Ansonska: „Uzņēmumu Reputācijas Tops jau astoto gadu apvieno 150 Latvijas uzņēmumu ar augstāko reputāciju nozarē un valstī, tā ir Latvijas uzņēmumu reputācijas elite, kas savu labo slavu nopelnījuši ilgstošā darbā. Topa pirmajā desmitniekā nav uzņēmumu, kas jaunāki par 10 gadiem, vēl vairāk – tajā atrodami tādi nacionālās ražošanas celmlauži kā „Laima” un „Dzintars”, kuru panākumi mērāmi jau vairāk nekā gadsimta garumā.”

Pateicoties „Latvijas Zaļā punkta” iniciatīvai, arī šogad tika pasniegta īpaša „Zaļā balva”, ko šogad no direktora Kaspara Zakuļa rokām saņēma divi uzņēmumi ar pilnīgi vienādu punktu kopskaitu - Latvijas „zaļākie” uzņēmumi 2012. gadā ir SIA „Madara Cosmetics” un SIA „Lāči”. Savukārt personāla atlases uzņēmuma „AMROP” īpašo balvu uzņēmumam ar augstāko vērtējumu faktorā „Labs darba devējs” AS „Swedbank” pasniedza uzņēmuma vadošā partnere Aiga Ārste-Avotiņa.

Ar Reputācijas topa rezultātiem detalizēti būs iespējams iepazīties trešdien, 13.jūnija, biznesa žurnāla „Lietišķā Diena” speciālizlaidumā. Uzzināt vairāk par konkrētā uzņēmuma reputāciju ir iespējams, sazinoties ar „Nords Porter Novelli”.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dienas Bizness, Evija Ansonska, Guna Gleizde, Nords Porter Novelli, Reputācijas tops, SKDS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats