19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Slimnīcas vēl nav saņēmušas papildu piešķirto naudu
Slimnīcas vēl nav saņēmušas papildu piešķirto naudu
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 11. jūnijs 2012, 19:09
Slimnīcas joprojām nav saņēmušas finansējumu desmit miljonu latu apmērā, par ko valdība izlēma jau februārī. Tikai rītdien valdība plāno skatīt Veselības ministrijas sagatavotos grozījumus veselības aprūpes finansēšanas noteikumos, lai nauda reāli nonāktu slimnīcu kasē.


Valdība rītdien skatīs vairākus grozījumus Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā, vieni no tiem paredz sakārtot situāciju ar terapeitisko tarifu apmēru.

Valdība februāra beigās atbalstīja 10,2 miljonu latu piešķiršanu veselības aprūpei, lai varētu palielināt terapeitisko pacientu tarifu no pašreizējiem 115,6 līdz 185,9 latiem. Tomēr pagaidām slimnīcas šo naudu vēl nav saņēmušas.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders nra.lv skaidro, ka ar valdības lēmumu vien nepietiek, lai slimnīcās nonāktu papildu finansējums. BIja nepieciešams arī Saeimas Budžeta komisijas akcepts, kam sekoja Finanšu ministrijas lēmums un tad konkrētie grozījumi noteikumos. O. Šneiders uzsver, ka grozījumus nepaspēja iekļaut vēl iepriekšējo grozījumu paketē, tāpēc VM nolēmusi nogaidīt un virzīt uz valdību ne tikai šos, bet vēl arī citus svarīgus jautājumus, kurus valdība arī skatīs rīt. Piemēram, par papildus steidzamās medicīnas palīdzības punktu atvēršanu Līvānos, Gulbenē, Aizputē, Valkā.

"Tas, kurā brīdī slimnīcām piešķir šo naudu, pēc būtības neko neizšķir, jo slimnīcas saņems visu, kas tika nolemts," saka O. Šneiders. Līgumi ar slimnīcām tiks noslēgti, tiklīdz kā valdības lēmums tiks publicēts Latvijas vēstnesī.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Oskars Šneiders, slimnīcas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats