25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Jauniešu asistentu praksi NVA turpinās
Jauniešu asistentu praksi NVA turpinās
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 4. jūnijs 2012, 14:04
Valdība nolēmusi par pusgadu pagarināt iespēju jauniešiem bezdarbniekiem līdz 25 gadu vecumam ar augstāko izglītību piedalīties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) nodarbinātības inspektoru asistentu apmācībās un darba praksē.


Šim nolūkam atvēlēts papildu finansējums, un plānots, ka projektā varēs piedalīties vēl vismaz 55 jaunieši, raksta NRA.lv.

NVA īsteno Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstīto projektu par nodarbinātības inspektoru asistentu apmācību un darba praksēm. Šīs programmas ietvaros jauniešiem bezdarbniekiem līdz 25 gadu vecumam ar augstāko izglītību ir nodrošināta iespēja apgūt zināšanas par darba tirgus likumsakarībām, NVA klientu apkalpošanas darba organizāciju, darbu ar darba devējiem un darbā iekārtošanās pakalpojumu sniegšanu, un iziet darba praksi NVA, saņemot ikmēneša stipendiju 150 latu.

Par jauniešu asistentu prakses NVA lietderību un tās dalībnieku konkurētspēju liecina fakts, ka ļoti daudzi šajā pasākumā iesaistītie jaunieši bezdarbnieki veiksmīgi iekārtojas pastāvīgā darbā, vērtējot projektu ieguvumus, Neatkarīgajai uzsver NVA direktores vietniece nodarbinātības politikas jautājumos Vivita Pūliņa. Pēc apmācības un prakses NVA darbu atraduši un no bezdarbniekiem par darba ņēmējiem kļuvuši 130 jaunieši.

Labas prakses piemērs

Vivita Pūliņa norāda, ka NVA aģentu asistentu apmācība un prakse jauniešiem bezdarbniekiem ar augstāko izglītību sniedz iespēju, strādājot valsts pārvaldes institūcijā, iegūt vērtīgu un turpmāk noderīgu darba pieredzi. Svarīgi, ka jaunieši bezdarbnieki, palīdzot NVA aģentiem, apgūst ļoti pieprasītu prasmi strādāt ar klientiem.

Labklājības ministrijā Neatkarīgajai uzsver, ka šis ESF projekts uzskatāms par vienu no labas prakses piemēriem, jo tas piedāvā risinājumu vienlaikus divām problēmām, proti, palīdz jauniešiem bezdarbniekiem atrast vietu darba tirgū un nodrošina praktisku atbalstu NVA laikā, kad ir augsts apkalpojamo klientu (bezdarbnieki, darba meklētāji, bezdarba riskam pakļautās personas) skaits un attiecīgi palielināts darba apjoms.

Iesaistīs vēl jauniešus

Ņemot vērā programmas pozitīvos rezultātus, valdība pieņēmusi lēmumu pagarināt programmas īstenošanas laiku līdz pat gada beigām. Sākotnēji projekta realizācija bija plānota līdz šāgada 30. jūnijam, taču nepieciešamība pagarināt projekta realizāciju līdz gada beigām radusies, jo gada sākumā pieauga bezdarbnieku skaits. Tāpat NVA inspektoru noslodzi palielinās jaunu aktīvo nodarbinātības pasākumu ieviešana gada otrajā pusē. Valdība akceptējusi projekta termiņa pagarināšanu līdz 2012. gada beigām, un, ņemot vērā pārdalīto papildu finansējumu, darba praksēs varēs iesaistīties vēl 55 jaunieši. Darba praksi NVA varēs turpināt pašlaik praksēs iesaistītie jaunieši, kā arī praksēs iesaistīs jaunus bezdarbniekus. Projekta kopējais finansējums ir 501 900 latu, tajā skaitā 426 600 – ESF finansējums, 75 200 – valsts budžeta finansējums, liecina LM informācija.

Atrod darbu

Saskaņā ar projekta uzdevumu bija jāizveido 72 prakses vietas, kurās secīgi tiktu iesaistīti 144 jaunieši bezdarbnieki, stāsta projekta vadītājs Mārtiņš Nešpors. Faktiski pirmajā grupā praksi NVA beiguši jau 107 jaunieši, otrajā grupā atbalstu saņēmuši jau 104 bezdarbnieki. Lielāks jauniešu skaits projektā iesaistīts, jo bezdarbnieki, saņemot NVA atbalstu, samērā viegli atrod darbu – kopumā darba ņēmēja statusu ieguvuši 130 jaunieši. Tieši aģentūrā pēc prakses sākuši strādāt 46 jaunieši.

Valdības lēmums paredz arī pagarināt maksimālo inspektora asistenta apmācības un darba prakses ilgumu par sešiem mēnešiem – līdz 18 mēnešiem.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ESF, jaunieši, NVA, Vivita Pūliņa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats