20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Šogad HES saražo vairāk elektroenerģiju nekā parasti
Šogad HES saražo vairāk elektroenerģiju nekā parasti
Autors: NRA.lv / 31. maijs 2012, 21:47
Kā liecina AS „Latvenergo” Tirdzniecības attīstības daļas vadītāja Gata Junghāna analīze par elektroenerģijas tirgu un ražošanu maijā aprīlī Latvijā saražots par 50% vairāk elektroenerģijas nekā patērēts.


Aprīlī Latvijā elektrostacijas saražoja 820 GWh elektroenerģijas, kas ir par 50% vairāk nekā Latvijas patēriņš. Latvija eksportēja elektroenerģiju uz Igauniju, Lietuvu, Somiju un Krieviju, Latvijā hidroelektrostacijas šogad saražo vairāk nekā parasti.

Augstākas ūdens pieteces ietekmē Daugavas hidroelektrostacijas šā gada pirmajos piecos mēnešos saražoja 1900 GWh elektroenerģijas jeb par 5,5% vairāk, nekā ir ilggadēji vidējā ģenerācija šajā periodā; maijā elektroenerģijas cenas biržā samazinās līdz 5 mēnešu zemākajam līmenim

Maijā vidējā elektroenerģijas cena Nord Pool Spot biržā Igaunijā bija 35,5 EUR/MWh, kas ir par 5% zemāka nekā aprīlī (skat. 1. attēlu). Kopš janvāra elektroenerģijas cenas tirgū samazinājušās par 11%. Šāds cenu samazinājums lielā mērā saistīts ar sezonalitāti – pavasarī cenas parasti samazinās sarūkošā elektroenerģijas pieprasījuma un paaugstinātas ģenerācijas hidroelektrostacijās palu laikā dēļ gan Baltijā, gan Ziemeļvalstīs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: elektroenerģija, HES, Latvenergo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats