25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ministre grib, lai pašvaldība rūpējas par pacientu nogādāšanu mājās
Ministre grib, lai pašvaldība rūpējas par pacientu nogādāšanu mājās
Autors: Apollo.lv / 30. maijs 2012, 18:08
Veselības ministre Ingrīda Circene (V) aicina Rīgas pašvaldību aktīvāk iesaistīties pilsētas iedzīvotāju sociālo jautājumu risināšanā, nodrošinot iespējas pacientiem pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas uzņemšanas nodaļās, nokļūt dzīvesvietās vēlās vakara un nakts stundās, portāls «Apollo» uzzināja Veselības ministrijā.


«Šajā pusgadā ar Rīgas mēru tikos divas reizes, lūdzot pievērsties to rīdzinieku transporta jautājuma risināšanā, kuriem nokļūšana mājas no slimnīcas ir patiešām apgrūtināta. Diemžēl abas reizes patiesu ieinteresētību no pašvaldības vadītāja puses neizdevās sagaidīt, vien norādi, ka Rīgā viss tiek nodrošināts – ir gan sabiedriskais transports naktīs nedēļas nogalēs, gan patversmes pārnakšņošanai,» norāda veselības ministre.

«Bezkaunība un neprofesionalitāte ir neiedziļināties jautājuma būtībā un iesaistīties iedzīvotāju sociālo jautājumu risināšanā tikai tad, kad tas dod pozitīvu publicitāti. Mēs aicinājām palīdzēt risināt tikai to pacientu nogādāšanu mājās, kuri jau saņēmuši visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību un kuru stacionēšana nav bijusi nepieciešama,» norāda veselības ministre.

Ministre skaidro, ka pacienti, kuriem veselības stāvoklis ir neskaidrs, tiek ārstēti uzņemšanas nodaļā līdz brīdim, kad objektīvi iespējams noteikt, vai ārstēšanās nepieciešama slimnīcas apstākļos vai arī pacients var doties mājās.

Veselības aprūpei atvēlētais finansējums jau tā ir nepietiekams, lai atrisinātu visus ārstniecības jautājumus, tādēļ sociālās problēmas būtu jāvar atrisināt pašvaldības līmenī.

«Uzskatu, ka pašvaldībai ir visas iespējas iesaistīties augstākminēto personu sociālo jautājumu risināšanā. Varianti ir dažādi – ja par dārgu ir cilvēku aizvest mājās, pašvaldība var apmaksāt viņu pārnakšņošanu «slimnīcas viesnīcā», taču tam ir nepieciešama politiska griba un atbilstoša rīcība no pilsētas vadības puses,» uzsver Circene.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ingrīda Circene, slimnīcas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats