28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Portāls: Skandāls ap PA saistīts ar Citadeles vakanto amatu
Portāls: Skandāls ap PA saistīts ar Citadeles vakanto amatu
Autors: Apollo.lv / 30. maijs 2012, 13:28
Skandāls, kas aizvadītajā nedēļā atsevišķos medijos raisījās ap valsts a/s Privatizācijas aģentūra (PA) un tās vadītāju Ivetu Zalpēteri, faktiski saistīts ar cīņu par ietekmi valstij piederošajā bankā «Citadele», vēsta portāls «pietiek.com».


Portāls norāda, ka ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (amatam deleģējusi «Reformu partija») pašlaik vakantajam «Citadeles» valdes priekšsēdētāja amatam virzot savas iepriekšējās darbavietas «Swedbank» darbinieku.

Kā liecina portāla rīcībā esošā informācija, lēmums par jauno «Citadeles» vadītāju varētu tikt pieņemts tuvākās nedēļas laikā: piektdien «Citadeles» padomes veidotā komisija izlemšot par bankas jaunā vadītāja kandidātu «īso sarakstu». Neoficiāli zināms, ka tajā tikšot virzīts arī kāds «Swedbank» augsta līmeņa darbinieks, kurš labi pazīstams ar Pavļutu.

Fakts, ka PA vadītāja Zalpētere iebildusi pret ar «Swedbank» saistīta kandidāta virzīšanu vakantajam «Citadeles» valdes priekšsēža amatam, esot bijis viens no iemesliem, kāpēc medijos tieši aizvadītajā nedēļā parādījusies informācija par Zalpēteres pret PA darbiniekiem īstenoto «bosingu un mobingu», ziņo «Pietiek.com».

Banka «Citadele» jaunu vadītāju meklē kopš marta beigām, kad tika izlemts, ka līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons maija sākumā atstās amatu.

Ekonomikas ministrijā portālam «Apollo» norādīja, ka bankas «Citadele» valdes priekšsēdētāja atlase ir bankas padomes kompetencē. Šim mērķim ir piesaistīta personāla atlases kompānija, kā arī izveidota nominācijas komiteja, kas savos lēmumos ir neatkarīga un kandidātus vērtē no personālas atlases kompānijas sagatavotā kandidātu saraksta, kas veidots atbilstoši iepriekš apstiprinātiem kritērijiem.

Pēc kandidātu intervijām nominācijas komitejas locekļi ieteiks bankas padomei lēmuma pieņemšanai kvalificētāko un bankai atbilstošāko vadītāju.

Savukārt ekonomikas ministrs nepiedalās nominācijas komitejas vai padomes darbā un nav arī izvirzījis kandidātus bankas «Citadele» valdes priekšsēdētāja amatam.

VAS Privatizācijas aģentūras Sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš portālam «Apollo» norādīja, ka bankas «Citadele» valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlase tiek veikta saskaņā ar labas korporatīvās pārvaldības principiem, kas paredz profesionālu un neatkarīgu atlases procesu.

Viņš uzsvēra, ka kandidātu atlasi un izvērtēšanu veic personāla atlases uzņēmums, kas izveido kandidātu sarakstu. Sarakstā iekļautie kandidāti tiks vērtēti vairākās kārtās un ar labākajiem kandidātiem tiks iepazīstināta nominācijas komiteja. Nominācijas komitejas sastāvā ir iekļauti bankas «Citadele» padomes locekļi, Valsts kases, ERAB, PA un Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta (Baltic Institute of Corporate Governance) pārstāvji.

Kandidātu izvērtēšana tiek veikta pēc noteiktiem kritērijiem atbilstoši apstiprinātam prasmju un kompetenču profilam. Pēc kandidātu intervijām nominācijas komitejas locekļi ieteiks bankas padomei lēmuma pieņemšanai kvalificētāko un bankai atbilstošāko vadītāju. Bankas akcionārs uzskata, ka atlases process ir caurskatāms un nodrošina, ka tiek izslēgtas jebkādas subjektīvas un politiskas ietekmēšanas iespējas. Šāda atlases procedūra jau iepriekš ļāva izvēlēties bankai «Citadele» profesionālu vadītāju, un akcionārs ir pārliecināts, ka arī šobrīd bankai tiks atrasts vadītājs, kurš nodrošinās bankas izaugsmi un stiprinās tās konkurētspēju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Citadele, Daniels Pavļuts, Iveta Zalpētere

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats