20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » SEB banka - ģimenei draudzīgs uzņēmums
SEB banka - ģimenei draudzīgs uzņēmums
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 25. maijs 2012, 16:34
Šodien Ilgstpējas indeksa 2012 noslēguma pasākumā, labklājības ministre Ilze Viņķele pasniedza apliecības par Ģimenei draudzīga komersanta statusu, tādejādi godinot tos darba devējus, kuru darbības politika un pakalpojumi ir draudzīgi bērniem un ģimenēm. Apbalvojumu no labklājības ministres Ilzes Vinķeles saņēma arī SEB banka.


Šogad Ģimenei draudzīga komersanta statusu saņēma 11 uzņēmumi: AS "SEB banka", „Nordea Bank Finland Plc" Latvijas filiāle, AS „Swedbank", AS „Latvenergo", SIA „Grifs AG", SIA „Statoil Fuel & Retail Latvia", SIA "VTU Valmiera", Ceļu satiksmes drošības direkcija, SIA "Neste Latvija", VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", SIA "Rimi Latvia".

Labklājības ministre Ilze Viņķele: „Šogad Ģimenei draudzīga komersanta statusa piešķiršana svin pirmo nozīmīgo jubileju - to piešķir jau piekto reizi. Neesmu pārsteigta, ka statusa saņēmēju vidū dominē tieši skandināvu uzņēmumu pārstāvniecības Latvijā. Šīs valstis tradicionāli ir īpaši domājušas par to, kā padarīt maksimāli ērtu dzīvi ģimenēm ar bērniem, un arī apkārtējo vidi veidot tādu, kurā labi jūtas ikviena vecuma iedzīvotājs. Mums ir uz ko tiekties, un mans novēlējums ir, lai ar katru gadu pieaug gan to darba devēju skaits, kam tiek piešķirts šis statuss, gan darbinieku skaits, kuriem nepieciešams elastīgs darba laiks ģimenes pieauguma dēļ."

SEB banka kā sociāli atbildīga banka, aktīvi īsteno gan izglītojošas, gan praktiska atbalsta iniciatīvas sadarbībā ar vairākām sabiedriskām organizācijām, kuru darbības pamatā ir ģimenes vērtības.

SEB bankas prezidents Ainārs Ozols: "Pateicoties sadarbībai ar organizāciju Māmiņu klubs, SEB ekspertu ieteikumi ir kļuvuši par neatņemamu sabiedroto jauno ģimeņu ikdienā. Dažādu iniciatīvu ietvaros mēs atbalstām SOS Bērnu ciematu ģimenes, kuriem nav iespējas izaugt ģimenē. Katru gadu pieaug SEB bankas darbinieku pulks, kuri sadarbībā ar organizāciju Mentor, palīdz uzsākt patstāvīgu dzīvi jauniešiem, kas uzauguši bez vecāku atbalsta. Tāpat mēs esam gandarīti atbalstīt organizāciju Dzīvesprieks, kurā dzīvo un mācās 40 jaunieši. Rūpēs par klientiem, SEB dzīvības apdrošināšana dāvina visiem Latvijas pirmklasniekiem nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Papildus iniciatīvām, ko veicam ārēji, mūsu darbiniekiem ir iespēja saņemt vairākas sociālo pabalstu priekšrocības un brīvdienas."

Pirmoreiz konkurss „Ģimenei draudzīgs komersants" norisinājās 2007. gadā, kad SEB banka bija pirmā komercbanka Latvijā, kas ieguva Ģimenei draudzīga komersanta statusu. Īstenojot ES politiku par darba un ģimenes dzīves apvienošanu, to aizsāka Bērnu un ģimenes lietu ministrija. Viens no kritērijiem statusa piešķiršanai ir uzņēmuma orientācija uz efektīvu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ainārs Ozols, ģimenei draudzīgs uzņēmums, Ilze Viņķele, SEB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats