28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par Eiropas naudu iepirks vēl vairāk ātrās palīdzības auto
Par Eiropas naudu iepirks vēl vairāk ātrās palīdzības auto
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 22. maijs 2012, 16:43
Veselības ministrija (VM) sadarbībā ar Finanšu ministriju radusi iespēju piesaistīt Eiropas Savienības fondu finansējumu 14,4 miljonu latu apjomā, lai atjaunotu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu parku un nodrošinātu šo pakalpojumu Rīgas reģionā.


Tuvāko gadu laikā plānots iegādāties aptuveni 195 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus.

VM par Eiropas piešķirto naudu cer līdz 2015. gadam par 79 procentiem nomainīt visas automašīnas, kas vecākas par septiņiem gadiem vai kuru nobraukums lielāks par 300 000 kilometru. Pašlaik Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam nedaudz vairāk par pusi transportlīdzekļu ir jaunāki par septiņiem gadiem, taču pārējie ir vecāki, vairāk nekā trešdaļa auto ir vecāki pat par desmit un divdesmit gadiem.

Kā paskaidro VM speciālists Oskars Šneiders, jaunu transportlīdzekļu iepirkums ļaus nodrošināt arī operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu pakalpojumu pēc līgumsaistību izbeigšanās ar ārpakalpojuma sniedzēju (privātuzņēmums) Rīgas reģionā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pašlaik ir izsludinājis iepirkumu aptuveni 45 specializēto transportlīdzekļu iegādei par trīs miljoniem latu, kas paredzētu transportlīdzekļu nomaiņu valsts reģionos. Arī tam paredzēts Eiropas fondu finansējums. Papildu iepirkumu par 150 automašīnu iegādi plānots organizēt vēl šā gada nogalē par 10,6 miljoniem latu. Iepirkumā vēl 60 transportlīdzekļi tiktu novirzīti autoparka atjaunošanai reģionos, 90 – neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojuma nodrošināšanai Rīgas reģionā, paredzot papildu rezerves mašīnas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojuma nepārtrauktībai.

Ātrās medicīniskās palīdzības automašīna ir speciāli nokomplektēta. Tajā atrodas portatīvais brigādes sakaru terminālis, autovadītāja terminālis, divas videoieraksta kameras, operatīvā medicīniskā transporta dators, alkometrs un ārsta terminālis. Neatkarīgā rakstīja, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests martā pārtrauca pērn gada nogalē izsludināto ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu, jo komisija pēc piedāvājumu saņemšanas secināja, ka nebūs iespējams iegādāties tik automašīnu, cik plānots, ņemot vērā prasības.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ātrās palīdzības auto, Eiropa, nauda, Oskars Šneiders, Veselības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats