19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Ušakova nesaimnieciskuma dēļ RD zaudē miljonus
Ušakova nesaimnieciskuma dēļ RD zaudē miljonus
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 22. maijs 2012, 10:27
Partijas „Vienotība” Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis vērsies tiesībsargājošajās un pašvaldību pārraugošajās institūcijās, jo Rīga izšķērdē miljonus izvēloties pašvaldībai neizdevīgus kredīta piedāvājumus sociālo māju būvniecībai.


Sociālās mājas Imantas 8. līnija, Rīgā projekta īstenošanai Rīgas pašvaldība nav pieteikusies Valsts kases piedāvātajam kredītam, kur kredīta procentu likme ir no 0.8% līdz 5%. Rīgas pašvaldības uzņēmums „Rīgas pilsētbūvnieks” uzsācis sociālo māju būvniecības projekta realizāciju ar būvnieku piesaistīto kredītu, kur kredīta procentu likme ir vidēji 12%.

Saskaņā ar likuma „Par valsts budžetu 2012. gadam” 20. pantu, pašvaldībai 2012. gadā ir iespēja saņemt aizņēmumus sociālo programmu investīciju projektu īstenošanai.

Rīgas pašvaldības sociālās mājas būvniecības projekta Imantas 8. līnijā 1a, kopējās būvniecības izmaksas plānotas Ls 21 789 435,78 apmērā.

Aprēķinot tikai kredīta procentu atmaksas likmes, Rīgas pašvaldība kredītprocentos samaksās apmēram 11 miljonus latu, turpretī, ja pašvaldība izmantotu Valsts kases kredītu, tad procentu summa būtu aptuveni 3 miljoni latu.

Deputāts uzskata, ka Rīgas pašvaldība neievēro likumu „Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu, kas paredz, ka pašvaldībai jārīkojas ar finanšu līdzekļiem un mantu lietderīgi, t.i. rīcībai jābūt tādai, lai mērķi sasniegtu ar mazāko finanšu līdzekļu un mantas izlietojumu, manta iegūstama īpašumā vai lietošanā par iespējami zemāku cenu.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Viņķelis, Rīgas Dome, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats