28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Izglītības iestāžu remontā ieguldīs gandrīz 12 miljonus latu
Izglītības iestāžu remontā ieguldīs gandrīz 12 miljonus latu
Autors: NRA.lv / 21. maijs 2012, 18:06
Šovasar 72 bērnudārzos un 79 skolās jau ir uzsākti remontdarbi vai tie atrodas projektēšanas vai iepirkumu procedūras stadijās.


Bērnudārzu renovācijai šogad atvēlēti 3.13 miljoni latu un skolu renovācijai – 8.64 miljoni latu.

Pilnībā restaurētas un rekonstruētas tiks trīs ēkas – pamatskola „Rīdze”, Oskara Kalpaka tautas daiļamatu pamatskola un pirmsskolas izglītības iestāde Dzelzavas ielā 9.

„Kopš 2009.gada, kad sāka strādāt šīs domes sasaukums, Rīgas izglītības infrastruktūrā ir ieguldīti vairāk nekā 60 miljoni latu. Dažādos bērnudārzu remontu un būvniecības darbos šajos trīs gados ir investēts 21 miljons latu, bet skolās – 41 miljons,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

„Esam noteikuši Rīgā izglītību kā prioritāti, un šie skaitļi uzskatāmi pierāda, ka tie nav tikai vārdi, tie ir reāli darbi. Un mēs šo programmu turpināsim. Tāpēc, ja kādā bērnudārzā vēl nav veikts remonts, tas noteikti notiks šogad vai nākamgad,” norāda N.Ušakovs.

Izglītības objektos tiks renovētas arī ūdens un kanalizācijas sistēmas, nomainīti logi un nosiltinātas fasādes, renovētas virtuves, klases, sporta un aktu zāles, baseini, garderobes bloki utt. Tiks labiekārtota teritorija, izbūvēti rotaļu laukumi, nomainīti celiņi un žogi, sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju izbūvēti trīs skolu stadioni – Rīgas Ostvalda vidusskolas teritorijā Dammes ielā 20, Rīgas Hanzas vidusskolas teritorijā Hanzas ielā 6 un Rīgas Universālās vidusskolas teritorijā Maskavas ielā 273.

Vairākām skolām fasādes tiks atjaunotas Rīgas domes jaunās investīciju programmas „Pilsētas fasādes” ietvaros – Rīgas 34. vidusskolai Kandavas ielā 4, Rīgas vakara ģimnāzijai Gaiziņa ielā 1, Rīgas Valda Zālīša pamatskolai Oskara Kalpaka bulvārī 8 un Pāvula Jurjāna mūzikas skolai Baložu ielā 27.

Tāpat kā katru gadu, budžetā tiek paredzēti līdzekļi uzturēšanas darbiem, kā arī iestāžu funkciju attīstīšanai – tostarp jaunu pirmsskolas grupu atvēršanai skolu ēkās, piemēram, Rīgas Rīnūžu vidusskolā.

Šajos darbos iesaistīti aptuveni 800 celtniecībā strādājošie un ap 150 strādnieku, kas nodarbojas ar žogu, bērnu laukumu, virtuvju iekārtu, bruģakmeņu, logu u.c. ražošanu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: izglītības iestādes, Nils Ušakovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats