19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rūpnieks: Krīzes pārvarēšana pat nav uzsākta
Rūpnieks: Krīzes pārvarēšana pat nav uzsākta
Autors: Apollo.lv / 15. maijs 2012, 17:30
Krīzi neesam pārvarējuši. Mēs pat neesam šo pārvarēšanu uzsākuši, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» atzina a/s «Dzintars» valdes priekšsēdētājs, ekonomikas zinātņu doktoru Iļja Gerčikovs.


Viņš norādīja, ka tad, ja krīzes laikā izdevumi būtu patiešām samazināti, nebūtu bijis vajadzības palielināt nodokļu likmes, pievienotās vērtības nodokli, gāzes tarifus, elektoenerģijas cenas. Viņaprāt, visi šie instrumenti tika izmantoti, lai nevajadzētu līdz galam samazināt izdevumus valsts pārvaldes aparāta uzturēšanai, raksta Apollo.lv.

Viņš sacīja: «Rezultātā esam pasliktinājuši ekonomisko situāciju. Ar elektroenerģijas un gāzes tarifu (akcīzes) celšanu mēs aizlāpām budžeta caurumus. Dombrovska [Premjera Valda Dombrovska (V)] valdība savu uzdevumu nav izpildījusi. Pārvaldes izdevumi nav samazināti, un strukturālās reformas, par kurām tik daudz runāts, nav veiktas. Dombrovskis no vārdiem «strukturālās reformas» bēg, un tie viņu tracina. Jo nekas nav izdarīts.»

«Piemēram, mēs tērējam medicīnai 400 miljonus latu gadā. Jūs varat ieiet Stradiņa klīniskajā slimnīcā un paskatīties, kādas tur ēkas. Vēl no pagājušajiem gadsimtiem. Nauda aiziet to bezgalīgos remontos un uzturēšanai. Ārstēšanai naudas nepietiek. Kāpēc neveikt Veselības ministrijā reformas? Uzbūvējiet vienu lielu hospitāli un tur sakoncentrējiet visas mūsu novecojušās un dārgi izmaksājošās slimnīcas. Samazināsies visu veidu izdevumi, un vairāk paliks naudas ārstēšanai,» norāda Gerčikovs.

Kā viņš sacīja intervijā laikrakstam «Neatkarīgā», ar to viņš grib teikt, ka krīze nav pārvarēta.

Viņš izteicās skarbi: «Mēs pat neesam šo pārvarēšanu uzsākuši. Kaut kas simboliski ir samazināts, bet ne principā. Ar kājām cilvēki pierāda, ka krīze nav pārvarēta. Cilvēki brauc projām un turpina braukt. Vai esam šo procesu apturējuši? Nē. Tā vietā tiek rakstīti dažādi attīstības plāni, kuros nav nekādu saprātīgu piedāvājumu, bet kuri sastāv no tīra ūdens.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintars, Iļja Gerčikovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats