28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Vienlaikus ar Abdulmuslimova KNAB aizturējis arī bijušo Saeimas deputātu Bekešu
Vienlaikus ar Abdulmuslimova KNAB aizturējis arī bijušo Saeimas deputātu Bekešu
Autors: NRA.lv / 13. maijs 2012, 23:15
Pirms divām nedēļām vienlaikus ar Bislanu Abdulmuslimovu Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja arī bijušo Latgales reģiona policijas priekšnieku un Saeimas deputātu Imantu Bekešu, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga.


Pirms divām nedēļām vienlaikus ar Bislanu Abdulmuslimovu Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja arī bijušo Latgales reģiona policijas priekšnieku un Saeimas deputātu Imantu Bekešu, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga. Noskaidrojies, ka Bekešs jau mēnesi strādā Abdulmuslimovam piederošajā Rēzeknes gaļas kombinātā par drošības un mārketinga konsultantu.

KNAB abus aizturēja saistībā ar kādu spirta rūpnīcu Daugavpilī, ko pēc Ekonomikas policijas uzsāktā kriminālprocesa par nelegālu spirta tirdzniecību pērn slēdza. Lai panāktu kriminālprocesa izbeigšanu, tās īpašnieks meklēja palīdzību pie Abdulmuslimova, kurš, savukārt, par to lūdzis parūpēties savu drošības konsultantu Bekešu.

Ekonomikas policijas uzsāktajā kriminālprocesā par nelegālu spirta tirgošanu no Daugavpils rūpnīcas Delavars, rūpnīcas darbinieki bija izbūvējuši vadu, pa kuru saražoto spirtu slepus pārpumpēja nelegālai pārdošanai. Šobrīd lietā aizdomās turēto statuss piemērots piecām personām.

Lai varētu atjaunot rūpnīcas darbību, tās īpašnieks, ingušu tautības uzņēmējs Dauts Barkins, centās panākt kriminālprocesa izbeigšanu. Izmeklējot citu lietu, par šiem centieniem uzzināja KNAB. Drīz vien atklājās, ka Barkins skaitās policijas darbinieks – iecirkņa inspektors, kurš uz darbu nenāk, bet savu algu atdod kādam citam. Dienesta pārbaudi uzsākusi Valsts policija un par Barkina nelikumīgu nodarbināšana no amatiem atstādināti Daugavpils policijas iecirkņa priekšnieks Māris Nikolajenko un Latgales reģiona personāldaļas vadītājs Gunārs Zvīgulis.

Nekā Personīga noskaidrojis, ka policijā Barkins sāka strādāt 2000.gadā. Sākotnēji par Daugavpils atskurbtuves vadītāju, bet pēc pāris gadiem ceļu policijā. 2005.gadā viņš nopirka spirta ražotni. Piecus gadus vēlāk Barkins uzņēmuma vadību uzticēja savam partnerim un it kā atgriezās darbā policijā, šoreiz kā iecirkņa inspektors. Tur viņš skaitījās līdz šī gada maijam.

Abdulmuslimovs Nekā Personīga atzina, ka KNAB izmeklētāji viņam uzdevuši jautājumus par Barkinu. Savukārt bijušais Saeimas deputāts Imants Bekešs apliecināja, ka KNAB viņu vienlaikus ar Abdulmuslimovu aizturējis, pratinājis un aizliedzis izbraukt no valsts. Bekešs sīkāku informāciju par pratināšanā jautāto nesniedz, bet izrādījās ļoti labi informēts par Dauta Barkina problēmām ar spirta rūpnīcu, raksta NRA.lv.

Nekā Personīga zināms, ka šonedēļ spirta lietas ietvaros KNAB pratināts arī Ekonomikas policijas priekšnieks Gatis Gudermanis. Tiesa, vismaz pēc paša vārdiem, viņš neesot aizdomās turēto personu skaitā.

Par starpniecību kukuļošanā draud četru gadu cietumsods vai piespiedu darbs. Savukārt par kukuļdošanu, ja to veikusi valsts amatpersona – astoņi gadi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Bislans Abdulmuslimovs, Dauts Barkins, Delavars, Imants Bekešs, KNAB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats