17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rēzeknes hakeris aizbēdzis; notiek starptautiskā meklēšana
Rēzeknes hakeris aizbēdzis; notiek starptautiskā meklēšana
Autors: Apollo.lv / 11. maijs 2012, 12:27
Tiešsaistes krāpšanā aizdomās turētais rēzeknietis 22 gadus vecais Pēteris Šahurovs, kuru tiesāšanai pieprasījušas izdot ASV, ir pametis Latviju un izsludināts starptautiskā meklēšanā, raksta laikraksts «Diena».


Laikraksts norāda, ka viņa dzīvesbiedre 23 gadus vecā Marina joprojām ir Latvijā, un viņai paliek spēkā iepriekš piemērotais drošības līdzeklis – uzturēšanās konkrētā dzīvesvietā.

Vai viņu izdot aizokeāna likumsargiem, prokuratūra vēl nav izlēmusi.

Jau ziņots, ka ASV izmeklētāji uzskata - slēpjoties aiz Pētera tēvam piederējuša uzņēmuma, abi jaunieši apkalpojuši serverus, kas atradušies citviet Rēzeknē, ne tur, kur gaļas veikals. Ar Rēzekniešu apkalpoto serveru palīdzību Amerikas Savienotajās Valstīs izplatīti datorvīrusi, vēstīja LNT raidījums «Top 10».

«Viņi bija izveidojuši neīstu viesnīcas mājas lapu un ievietoja tās reklāmu laikraksta «Minneapolis Star Tribune» mājas lapā. Ar tās palīdzību viņi izkrāpa lielu naudu no cilvēkiem,» skaidro ASV vēstniecības Latvijā preses un kultūras atašejs Eimija Storova. Ikviens ieinteresētais, kurš uzklikšķināja uz reklāmas banera, inficēja savu datoru, raksta Apollo.lv.

Abi Rēzeknes jaunieši vairāk nekā gadu esot veikuši atbalsta funkciju krāpnieciskajam tīklam, kas kopumā bija izpleties septiņās valstīs. FIB apgalvo, ka vienas viltus reklāmas palīdzību krāpnieki nopelnīja divus miljonus dolāru.

Pērn vasarā pēc FIB veiktā aresta jaunais precētais pāris Pēteris un Marina Šahurovi tika drīz vien atbrīvoti, piemērojot drošības līdzekli – parakstu par dzīves vietas nemainīšanu. Kopš tā laika ASV tiesībsargājošās institūcijas par jauniešiem no Rēzeknes nelikās zinis. Miers bija vairāk nekā pusgadu līdz pat šī gada februāra beigām, kad Latvijas Ģenerālprokuratūra saņēma pieprasījumu abus apsūdzētos izdot tiesāšanai ASV.

«Abas personas tika izsauktas uz prokuratūru, lai viņas iepazīstinātu ar izdošanas lūgumu. Ieradās tikai viena persona. Otra persona ir ievietota starptautiskās meklēšanas sistēmā, jo vairs neatrodas Latvijā,» laikrakstam «Diena» apstiprināja prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Jauniešiem ASV draud 20-30 gadu ciemtumsods.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, hakeris, Pēteris Šahurovs, Rēzekne

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats