20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Piesolot it kā loterijā laimētu miljonu, izkrāpj rekordlielu naudas summu
Piesolot it kā loterijā laimētu miljonu, izkrāpj rekordlielu naudas summu
Autors: Apollo.lv / 9. maijs 2012, 17:36
Otrdien, 8.maijā, policijā vērsies kāds 45 gadus vīrietis, kurš pastāstījis, ka viņam izkrāpti 2256 lati, solot piešķirt it kā loterijā laimētu vienu miljonu dolāru, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.


Viņa pastāstīja, ka vīrietis 22.martā saņēmis e-pasta vēstuli, kurā informēts, ka loterijā vinnējis ievērojamu summu - vienu miljonu ASV dolāru. Lai saņemtu minēto naudas summu, vīrietim lūgts izpildīt dažādus norādījumus un pārskaitī uz norādīto kontu noteiktas naudas summas.

Vīrietis klausījis šiem norādījumiem, līdz sapratis, ka ir apkrāpts un vērsies policijā ar iesniegumu.

Jukāma pastāstīja, ka šis nav pirmais gadījums, kad cilvēki tiek apkrāpti ar līdzīgiem paziņojumiem par mistiskās loterijās vinnētām naudas summām. Parasti viņi, saprotot, ka kļuvuši par savas lētticības upuriem, tāpēc policijā nevēršas.

Jukāma norādīja, ka no ilgstošā laika posmā policijā fiksētajiem līdzīga rakstura gadījumiem šī ir rekordliela summa, kādu blēžiem palaimējies izkrāpt.

Policija brīdina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un neuzķerties uz šādiem paziņojumiem, un, pirms mesties pārsūtīt lielas naudas summas nezināmiem cilvēkiem, vispirms konsultēties ar kādu juristu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dace Jukāma, krāpšana, nauda

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats